Četvrtak, 3. listopada 2024.

Pet prometnih nesreća u samo 24 sata, za dvije je opet kriv – alkohol

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepropisno skretanje, ali i alkohol – priopćili su iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Dvije prometne nesreće prouzročili su vozači koji su za volan sjeli pod utjecajem alkohola.

– U Križevcima u Ulici kralja Petra Krešimira, 65-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine te prilikom nepropisnog pretjecanja osobnog vozila ispred sebe, vozilom je sletio van kolnika u putni jarak, udario u zemljani nasip i prevrnuo se na krov – objašnjavaju u policiji.

U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen, očitana mu je koncentracija alkohola od 1,59 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Na cesti Molve – Repaš, 41-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u polje. Vozač je ozlijeđen, nije bio vezan sigurnosnim pojasom i očitana mu je koncentracija alkohola od 2,34 promila.

– U Općoj bolnici Koprivnica vađena mu je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak – zaključuju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori