Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Učenici iz Opatije u Koprivnici učili o pravilnom razvrstavanju otpada

Grad Koprivnica i Komunalac ugostili su članove dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a domaćin ovog susreta bilo je dječje gradsko vijeće Grada Koprivnice uz podršku volontera Društva naša djeca Koprivnica.

Predstavnici Komunalca održali su interaktivnu edukaciju o pravilnom odvajanju otpada, pri čemu su posebnu pažnju djece privukle popularne maskote Mirko Reciklirko i Mirko Kompostirko. Ovom radionicom, školarci su pokazali da već imaju solidno znanje o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada te su dobili korisne savjete o zaštiti okoliša. Svaki učenik dobio je dvije edukativne brošure o odvajanju otpada i kompostiranju koje će im služiti kao koristan podsjetnik na naučeno.

Nakon radionice, gosti su posjetili najveću šumu hrane u Hrvatskoj, koja je posađena  u povodu Dana planeta Zemlje, u suradnji sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF), Gradom Koprivnica i Sveučilištem Sjever. Šetnjom šumom hrane, djeca su imala priliku upoznati se s permakulturnim ekosustavom, gdje zajedno rastu voće, povrće i razno korisno bilje, oponašajući prirodne procese šume.

Za kraj dana, održana je radionica u organizaciji Društva naša djeca Koprivnica, na kojoj su djeca izrađivala igračke za pse i mačke.

Slušaj uživo
zatvori