Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Otvorena izložba slika poklonjenih za stipendiranje učenika, evo kad počinje aukcija

Muzej Grada Đurđevca po četrnaesti put ugostio je umjetničke radove 22 slikara i kipara iz Podravine i Zagreba na izložbi pod nazivom “Čambina 2024.”, koju organiziraju Rotary Club Koprivnica i Muzej Grada Đurđevca.

Ova tradicionalna izložba već godinama predstavlja simbol suradnje između Rotary Cluba Koprivnica i Muzeja Grada Đurđevca, a njen plemeniti cilj ostaje nepromijenjen – humanitarna prodaja izloženih radova s ciljem prikupljanja sredstava za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz gimnazija u Koprivnici i Đurđevcu.

Ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel istaknula je dosadašnju uspješnu suradnju s Rotary klubom te naglasila važnost humanitarnog karaktera izložbe. Osvrnula se i na raznolikost izloženih djela, ističući širok spektar tehnika i motiva, koji uključuju prizore prirode podravskog kraja, obronke Bilogore, jezero Čambina i okolicu Starog grada u Đurđevcu.

Predsjednik Rotary Cluba Koprivnica, Đurđevčanin Zoran Švaco, također je istaknuo značaj ove akcije i ulogu Rotary Cluba u promicanju humanitarnog rada. U svom govoru je objasnio da odabir umjetnika prepuštaju samom klubu, uzimajući u obzir višegodišnje suradnje i želju umjetnika da svojim radovima doprinesu ovoj plemenitoj svrsi.

Među izloženim radovima nalaze se djela renomiranih umjetnika kao što su Toni Franović, Darko Markić, Ivan Tomasović, Andreja Živko, Pero Topljak Petrina, Gordana Špoljar Andrašić, Ivan Andrašić, Zlatko Kauzlarić-Atač, te mnogi drugi. Posebno je najavljena slika iznenađenja profesora Zlatka Kauzlarića-Atača, koja će biti predstavljena na Rotary balu 18. listopada, kada će se održati aukcija umjetničkih djela s ciljem prikupljanja novca za stipendije.

Svečanost otvorenja dodatno su obogatili glazbenim izvedbama mladi đurđevački umjetnici Marta Ređep i Lovro Rasinec.

Izložba će biti otvorena za javnost u Muzeju Grada Đurđevca do ponedjeljka, 9. rujna.

Slušaj uživo
zatvori