Srijeda, 2. listopada 2024.

Općina slavi svoj dan uz stotu obljetnicu nogometnog kluba i otvaranje turističkih apartmana

Proslava Dana općine Hlebine ove će godine trajati od šestoga do 29. rujna, s bogatim programom koji će obilježiti različiti događaji, a poseban naglasak stavljen je na 100. obljetnicu osnutka Nogometnog kluba Lipa.

Program započinje u petak, šestoga rujna, kada Športsko ribolovni klub Drava organizira drugi jesenski Šaranski kup na Velikom jezeru ispred ribičkog doma u Gabajevoj Gredi, koji će trajati do 8. rujna.

Udruga Hlebinski slikari i kipari naive postavit će svoju godišnju izložbu slika i skulptura u Galeriji naivne umjetnosti, a otvorenje je predviđeno za srijedu, 11. rujna u 19 sati.

Na Dan općine, 12. rujna, uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj će o projektima govoriti načelnica Božica Trnski, održat će se i službeno otvorenje apartmana Perunika i Shtala u Gajevoj ulici, koji su postali nova turistička atrakcija u Podravini. Apartmanski kompleks Domaći berek bit će tom prigodom predstavljen javnosti.

Tradicionalno natjecanje u pripremi goričkog gulaša na igralištu NK Lipa na rasporedu je u subotu, 14. rujna. Natjecanje počinje u 13 sati, a degustacija i proglašenje pobjednika su u 17 sati. Slijedi zabava pod šatorom uz tamburaški sastav Peti AS.

Dan kasnije, u nedjelju, hlebinski župnik mons. Josip Đurkan predvodit će svetu misu u crkvi sv. Katarine, dok će na Velikom jezeru biti održan 30. kup Športsko ribolovnog kluba Drava. Seniori NK Lipa igrat će protiv NK Sloga iz Koprivničkog Ivanca od 16 sati, a sajam domaćih proizvoda i napuhanci za djecu bit će otvoreni tijekom cijelog vikenda. Navečer, u Društvenom domu, članovi Glumišne družine iz Virja i KUD-a Ivan vitez Trnski izvest će pučku dramu (V)INA d.o.o., inspiriranu proznim tekstom Roblje Marije Jurić Zagorke.

Kako se bliži Međunarodni dan rijeke Drave, u petak, 20. rujna, održat će se likovna kolonija u Gabajevoj Gredi, dok će 23. rujna u Društvenom domu biti organizirano predstavljanje novih knjiga i časopisa na temu rijeke Drave i okoliša.

Završni događaji proslave Dana općine Hlebine obilježit će 100. obljetnicu NK Lipa. Svečana sjednica održat će se 25. rujna, a u 18:30 sati bit će otkrivena spomen-ploča Branku Saboliću. Sljedećeg dana, 26. rujna, veterani NK Lipa i NK Ferdinandovac odigrat će prvenstvenu utakmicu, dok je za 28. rujna planiran turnir selekcije U-9, nakon kojeg će seniori NK Lipa igrati protiv NK Miklinovec.

Završni dan proslave, 29. rujna, donosi revijalnu utakmicu seniora NK Lipa iz Hlebina i NK Lipa iz Beltinaca u Sloveniji, a nakon utakmice slijedi zabava uz Dinacordi – Luna band. Posjetitelji će moći uživati u pečenom volu, hladnim pićima i sladoledu.

Slušaj uživo
zatvori