Srijeda, 2. listopada 2024.

Počinje zacjevljenje cestovnih jaraka i asfaltiranje, mještani zamoljeni za strpljenje

Na području općine Koprivnički Ivanec ovih dana započinju radovi na zacjevljenju cestovnih jaraka, postavljanju velikog rubnjaka u Vinogradskoj ulici te asfaltiranju županijskog dijela te prometnice.

Izvođač radova je PZC Varaždin, a vrijednost bez asfaltiranja je 390.000 eura s PDV-om.

– Radovi obuhvaćaju zacjevljenje postojećih cestovnih jaraka i postavljanje velikog cestovnog rubnjaka s obje strane županijskog dijela ceste, počevši od Crkve sv. Ivana Krstitelja do spoja s ulicom Braće Radića. Također, projekt uključuje rješavanje problema oborinske odvodnje postavljanjem novih slivnika – doznali smo u Općini.

Istodobno, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, asfaltirat će se kompletni županijski dio Vinogradske ulice, od Crkve sv. Ivana Krstitelja do spoja s ulicom Braće Radića.

– Ukupna vrijednost asfaltiranja iznosi oko 126.000 eura s PDV-om, od čega će ŽUC platiti 80 posto investicije odnosno oko 100.000 eura, a Općina Koprivnički Ivanec 20 posto ili 25.000 eura. Izvođač asfaltiranja je također PZC – pojasnili su.

Mještani, a posebno stanovnici Vinogradske ulice, zamoljeni su za strpljenje tijekom trajanja radova, koji će doprinijeti ljepšem, boljem i sigurnijem izgledu općine.

Također se poziva sve mještane koji planiraju spajanje svojih objekata na vodovodnu, kanalizacijsku ili plinsku mrežu da se što prije jave u prostorije Općine Koprivnički Ivanec. Tako će se izvođenje radova uskladiti s trenutnim projektima.

Slušaj uživo
zatvori