Četvrtak, 3. listopada 2024.

Istražite svemir na ‘Astronautu’, interaktivnoj kazališno-plesnoj predstavi za cijelu obitelj

Predstava s posebnom nagradom za senzibilnost u interaktivnosti izvest će se u dvorištu Dvorane Domoljub Pučkog otvorenog Učilišta Koprivnica.

Ima li ljepše uvretire u novu kazališnu sezonu od lijepe predstave? Iako se još uvijek provode radovi u zgradi Domoljuba, interaktivna kazališno-plesna predstava Astronauti umjetničke organizacije SHOOMA iz Bjelovara izvest će se u dvorištu Dvorane Domoljub Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica 6. rujna u 19 sati, a u slučaju kiše izvest će se u Dvorani Domoljub u prostoru Mala scena. Broj publike je zbog kvalitete izvođenja ograničena na 50 djece plus pratnja. Ovo je prva suradnja s Umjetničkom organizacijom SHOOMA iz Bjelovara koja je podržana i od strane Ministartsva kulture i medija Republike Hrvatske.

Foto: Marko Lopac

Predstava Astronauti interaktivna je plesna predstava za cijelu obitelj s djecom u dobi od četiri do devet godina. Beskonačnost te sve poznato i nepoznato o svemiru poslužilo je kao inspiracija za kreiranje predstave u kojoj djeca imaju priliku biti sudionici predstave. Imaju slobodu istražiti, doživjeti i kreirati svoj autentični pokret motiviran događajima u predstavi, a koji su istovremeno podržani uživo oblikovanim “svemirskim” zvukom. Posebnost ove predstave je ta što je publika od samog početka uronjena u predstavu na način da, zajedno s izvođačima, provodi astronautske vježbe kao pripremu za “putovanje u svemir” koja metaforički označava “životni put” kroz koji svi prolazimo, sa svim usponima i padovima.

Predstava je nagrađena dvjema nagradama na Festivalu ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci 2022. godine – nagradom Dobro drvo za najbolju predstavu po ocjeni publike i posebnom nagradom stručnog žirija za senzibilnost u interaktivnosti.

Foto: Marko Lopac

Koncept i režiju potpisuje Maja Zećo, a koreografiju Irma Unušić, umjetnička voditeljica UO SHOOMA. Za izvedbu su zaduženi Una Štalcar Furač, Irma Unušić, Vanesa Petrac i Ivan Marojević. Oblikovatelji zvuka su Vanesa Petrac i Ivan Marojević, kostimografkinja je Selena Gazda, a za ilustraciju na plakatu zaslužni su Karla Unušić i Danilo Kreso uz grafičku podršku Vedrana Markulina. Predstava nastaje u produkciji UO SHOOMA koju u 2024. godini podržava Zaklada Kultura nova.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Koprivnica

Slušaj uživo
zatvori