Četvrtak, 3. listopada 2024.

[ELITNA LIGA] Derbi na derbi u trećem kolu – Močilani u Đelekovcu, Cvetkovčani u Drnju, Kloštrani u Imbriovcu, Kunovčani u Kalinovcu…

Novo, treće kolo Elitne lige Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije igrat će se ovog vikenda na travnjacima diljem županije.

Rezultati prva dva kola već su potvrdili da će navijači tijekom čitave sezone moći pratiti zanimljive susrete s još zanimljivijim rezultatima, a vjerujemo da će iznenađenja biti i ove subote i nedjelje s obzirom na to da će kolo pred nama obilježiti susreti starih znalaca, ali i derbiji jakih županijskih klubova.

Kolo se otvara u subotu u 17 sati utakmicama u Legradu i Kalinovcu, a legradski Graničar dočekat će molvarsku Mladost, dok će Kalinovac pak na svom terenu zaigrati s Bratstvom. Nisu Legrađani dobro ušli u novoformirano natjecanje – u debiju sezone izgubili su od Tomislav Radnika, a proteklog vikenda i od kloštranske Mladosti. No, pohvaliti se ne mogu ni Molvarci jer su također dvaput poraženi i to prvo od kvalitetnih Močila, a onda i od isto toliko kvalitetnog Osvita. Osim što je ovaj subotnji derbi susret starih znalaca jer su obje ekipe dosad igrale u ukinutom natjecanju, ujedno je i derbi začelja. Bodove itekako očekuju obje momčadi, pa neka bolji pobijedi.

Kad je pak riječ o susretu u Kalinovcu, domaćin je u prva dva kola Elitne lige potvrdio svoju kvalitetu s obzirom na to da je prvenstvo startao pobjedom protiv drnjanskog Tomislava, dok je proteklog vikenda remizirao s Močilama, klubom koji je prošle sezone u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi itekako pokazao svoju moć. Moćnoj igri se u subotu nadaju Kalinovčani jer pristiže Bratstvo, ekipa koja u dva kola ima isto toliko poraza, a dno tablice dijeli s Legrađanima i Molvarcima. Kunovčani se moraju trgnuti i dati sve od sebe kako bi osvojili bod(ove), no s obzirom na to da ih Kalinovac kod kuće sigurno neće samo potapšati po ramenu, očekuje ih teška utakmica, a rezultatska kriza bi, u slučaju poraza, bila samo dublja.

Sve ostale susrete trećeg kola gledat ćemo u nedjelju, a prvo će se u 10 sati u Đelekovcu sastati Osvit i Močile. Pohvalili smo oba kluba u prethodnim recima i razglabanja nisu potrebna – u derbiju će se sastati stari znalci i dvije kvalitetne ekipe koje su zasluženo dio elite, a iako Đelekovčanima odgovara prijepodnevni nedjeljni termin na domaćem terenu, Močilani će sigurno dati sve od sebe da “uberu” bodove, ili barem jedan.

Preostali nedjeljni susreti počet će u 17 sati i zanimljivo će biti u Imbriovcu gdje Borcu pristiže kloštranska Mladost. Jembrovčani su u prvom kolu pobijedili Podravac da bi u drugom izgubili od Tomislav Radnika, a novo kolo prilika im je za bodove, no oni neće doći samo tako jer im u goste stiže sjajna ekipa koja ima dvije pobjede i koja je trenutno na vrhu tablice. Domaćini se zato moraju dobro pripremiti, a iako će se susresti sa starim znalcima, oni u Imbriovec dolaze visokomotivirani i po puni plijen.

Ferdinandovac će biti mjesto susreta istoimenog domaćina i Tomislav Radnika. Upravo smo spomenuli da je kloštranska Mladost prva, no u stopu ju prati baš Tomislav Radnik koji je i više nego sjajno ušao u ligu, odnosno uz dvije pobjede. Treću u nizu uz ostanak u vrhu tablice gosti zasigurno žele, no nešto će se ipak pitati i domaćine koji dosad imaju dva remija i to protiv Tehničara i Podravca.

Prugovac se prošlog vikenda pobrinuo za iznenađenje kola. Naime, uz igrača manje remizirao je s Tehničarom koji glasi kao jedan od najkvalitetnijih klubova na našem području, a dobro je odigrao i prvo kolo s obzirom na to da je pobijedio Bratstvo. Prugovčani su uz nogometaše Tomislav Radnika pokazali da u Elitnoj ligi svatko može “dobiti” svakog, a i da nas tijekom čitave sezone očekuju (ne)očekivani rezultati. Kad je riječ o nedjeljnoj utakmici Prugovčana, oni će na svom terenu dočekati Podravac koji dosad ima poraz i remi. Vjerujemo da će podrška navijača domaćinima biti dodatan vjetar u leđa, a i rezultat bi onda mogao doći.

Preostalu utakmicu trećeg kola gledat ćemo u Drnju gdje Tomislavu dolazi Tehničar i bit će to još jedan derbi. Drnjančani su u prvom kolu izgubili od Kalinovčana, a u drugom svladali Bratstvo i u nedjelju ih čeka prava borba na terenu. Cvetkovčani su pak prvo remizirali s Ferdinandovcem i onda opet u već spomenutom iznenađenju kola s Prugovcem, a do prvih punih bodova bi mogli doći u Drnju protiv, na papiru, lakšeg protivnika. Ipak, ovo je Elitna liga i nikoga se ne smije podcjenjivati pa neka Drnjančani iz rukava izvuku sve svoje aseve i suprotstave se protivniku.


Raspored igranja trećeg kola Elitne lige:

7.9.2024. 17:00 Legrad NK Graničar (L) – NK Mladost Molve
7.9.2024. 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Bratstvo
8.9.2024. 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Močile
8.9.2024. 17:00 Imbriovec NK Borac – NK Mladost Kloštar
8.9.2024. 17:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Tomislav Radnik
8.9.2024. 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Podravac
8.9.2024. 17:00 Drnje NK Tomislav – NK Tehničar

Tablica Elitne lige:

Slušaj uživo
zatvori