Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Saša Višak, Zoran Radiček i Ante Bobovec najbolji orači Koprivničko-križevačke županije

Danas je u Prekodravlju, na parceli Tomislava Širokog u Općini Gola, održano 22. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

Natjecateljima su podršku pružili brojni uglednici, uključujući župana Darka Korena, državnog tajnika Tugomira Majdaka, načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića, saborske zastupnike Darka Sobotu, Mišela Jakšića i Tomislava Golubića, te direktora Sektora poljoprivrede Podravke Roberta Bačaja.

Sve uvodno pozdravio ih je župan Darko Koren.

– Hvala vam još jednom svima što ste došli, posebno nam je važno da je došao državni tajnik Tugomir Majdak. Kada kažem da je gospodin Majdak bio predsjednik svjetske Udruge orača, onda to samo po sebi dovoljno govori, koliko je i ovaj događaj danas značajan. Naša županija zahvaljujući našim oračima postiže iznimne rezultate. Njih posebno pozdravljam i zahvaljujem svima, a duboko sam uvjeren da će izvrsne rezultate nastaviti nizati i dalje, a Županija će ih u tome podržavati – istaknuo je Koren.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja načelnik Stjepan Milinković je izrazio zadovoljstvo i ponos što je općina Gola domaćin iznimno značajnog županijskog događanja te zahvalio.

– Udruzi orača Koprivničko-križevačke županije, našoj mami Koprivničko-križevačkoj županiji koja nas uvijek prati i Ministarstvu poljoprivrede koje tradicionalno daje podršku – rekao je.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

U ovogodišnjem natjecanju je sudjelovalo dvanaest orača.

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto osvojio je Saša Višak, dok su drugo i treće mjesto pripali Matiji Konjačiću i Matiji Novaku.

U kategoriji plugova premetnjaka pobjedu je odnio Zoran Radiček, Miroslav Martinović bio je drugi, a treći Kristijan Sučić. U kategoriji oldtimera najbolji je bio Ante Bobovec, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Zvonko Lončar i Blaž Tomijek.

Nagrade i priznanja pobjednicima uručili su državni tajnik Tugomir Majdak i načelnik Stjepan Milinković, uz zahvale svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja.

Natjecanje je organizirala Udruga orača Koprivničko-križevačke županije uz podršku Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva poljoprivrede, Općine Gola i tradicionalnog partnera Podravke d.d.

Ovaj programski sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

Slušaj uživo
zatvori