Petak, 4. listopada 2024.

POGURANAC Veseli medvjedići Ive Hećimović

U Pogurancu, posebnoj rubrici naših medija, svakoga tjedna predstavit ćemo po jednu tek osnovanu tvrtku, poslovnu ideju ili građansku inicijativu za koju smatramo da je vrijedna naše medijske podrške i to potpuno besplatno.

Današnja priča govori o Veselim medvjedićima. Naime, tvrtku za usluge za proslave i zabave otvorila je 28-godišnja Koprivničanka Iva Hećimović, po struci odgajateljica koja svoje slobodno vrijeme voli provesti u krugu obitelji te pišući.

Iva je odnedavno vlasnica i maskote medvjedića s kojima nastupa kao gost iznenađenja po raznim proslavama na području Sjeverozapadne Hrvatske, a nas je zanimalo što ju je inspiriralo za pokretanje vlastitog biznisa.

Iva je po struci odgajateljica, a slobodno vrijeme provodi u krugu obitelji / Ustupila Iva Hećimović

– Prošle godine provela sam tri mjeseca u Istri, točnije Rapcu, radeći kao dječja animatorica. Tamo sam, osim dnevnog čuvanja djece, imala prilike i okušati se u raznim aktivnostima kao što su vođenje party-a, vođenju disco plesova na bazenu, ali i oživljavanju maskota Smajline i račića Mara koji su zaštitna lica lanca dječjih hotela – govori nam.

Netipični medo

Kao glavne usluge koje tvoja tvrtka nudi navodi najam maskote za razne proslave, usluge turističkog praćenje učeničkih i otvorenih grupa, ali i usluge podučavanja učenika s teškoćama. Glavna djelatnost ipak je najam maskota, a do sada najviše upita bilo je za rođendanske proslave. S obzirom na to da nastupa kao terenska maskota, govori nam kako je svaka rođendanska proslava na kojoj je gostovala bila prelijepa priča za sebe.

– Klijenti nisu zahtjevni. Uvijek pitaju što im mi kao vesela, animacijska ekipa možemo ponuditi, no uvijek se trudim ne biti tipičan medo! Tako da sam imala prilike, na vrtićkoj oproštajki, otplesati osmišljenu koreografiju na hit Rim tim tagi dim, bilo je tu i skakanja na trampolinu, penjanju na napuhanac… trudim se opravdati moto: Iznenađenje koje se pamti – govori.

Ustupila Iva Hećimović

Iva kaže da je svaka proslava izazov za sebe, a pojasnila nam je i kako izgleda njen pristup poslu.

– U trenutku kada mi klijent uputi poziv ili poruku, obavijestim ih o cijeni usluga koje nudim. Kada se odluče za uslugu objasnim im što točno usluga uključuje. Što se tiče dječjih proslava, nudim mogućnost animaciju djece od strane naše animatorice i maskote. Obzirom na dob i broj djece osmislim igre, plesove i aktivnosti koje proslijedim animatorici uz kratka objašnjenja. Tijekom gostovanja uvijek se trudimo pratiti i interes djece, tako da rijetko kada se dogodi da uspijemo dva puta odigrati istu igru ili otplesati istu pjesmu! U koliko klijenti žele, mogu naručiti samo druženje s maskotom i tada se prilagođavam njihovim željama uz, naravno dane prijedloge. Trudim se da svi budu zadovoljni, a opet da se kući vratim u jednom komadu – pojašnjava.

Personalizirana usluga

– Važno mi je da usluga bude personalizirana. Prije dolaska na određenu adresu, raspitam se i o najdražom boji slavljenika/ce pa medo, osim bombončića, donese i balone raznih oblika u najdražoj boji, konfete, a ako je riječ o djeci tada i puhalice. Nikada ne dolazim praznih ruku – nastavlja Iva i pojašnjava kako je najveći izazov u njenom poslu istaknuti se i privući klijente.

– Ono što ih stvarno privlači jesu fotografije, snimke s raznih proslava koje objavljujem (u dogovoru s klijentima) po raznim Facebook grupama. Kada se ljudi uvjere da zaista postoje predivni medvjedići koji su tu da iznenade i izmame osmijeh na lice, a još k tome posjetili su nečiju susjeda/u, prijatelja/icu, bivšu učiteljicu, kumu… e, tada kreće lavina reakcija, lijepih želja, čestitaka… a meni najdraže, upita – s veseljem nam priča Iva koja se trudi biti realna u postavljanju cijena s obzirom na usluge.

– Opet gledam da svatko tko poželi iznenaditi dragu ili voljenu osobu takvom vrstom poklona, može si ga i priuštiti – ističe.

Planova ima mnogo, a jedan od njih uključuje i druženja s Veselim medvjedićima izvan proslava.

– U planu mi je organizirati i povezati druženja s organizacijom raznih kreativnih natječaja i još svašta nešto, ali sve u svoje vrijeme – napominje nam Iva.

Za sve informacije zapratite facebook stranicu Maskote ‘Veseli medvjedići’ i Instagram profil: @_maskote_veseli_medvjedici.

 

Slušaj uživo
zatvori