Subota, 5. listopada 2024.

RETROGLAS Ravno prije 15 godina na klupu Slaven Belupa sjeo je jedan od najplaćenijih izbornika reprezentacije

U kolovozu 2009. godine trener koprivničkog prvoligaša postao je Zlatko Dalić koji je naslijedio Milivoja Bračuna.

– Slaven Belupo je ambiciozna sredina u kojoj postoje vrlo dobri uvjeti za rad, a moje ambicije također su velike. Farmaceuti su uvijek imali prepoznatljivu igru i očekujem da nastavimo dobrim rezultatima, primjerenim klubu koji već godinama igra u Europi – kazao je Dalić prilikom potpisivanja ugovora.

Tadašnji direktor kluba, Robert Markulin, poželio je Daliću dobrodošlicu i rekao kako im je cilj u klubu afirmirati mlade i darovite igrače te zadržati uspješan niz.

– Vrlo dobro poznajemo Zlatka Dalića, riječ je o mladom ali iskusnom stručnjaku koji je vodio Varteks, Rijeku i albanski Dinamo i koji je suradnik izbornika naše mlade reprezentacije Dražena Ladića. Cilj mu je kao i nama u klubu afirmirati mlade i darovite igrače i uvjereni smo da ćemo u tome zajednički uspjeti. Slaven Belupo je nekoliko posljednjih sezona u vrhu hrvatskog nogometa, stalni sudionik u Europi i s Dalićevim dolaskom taj uspješni niz želimo nastaviti -istaknuo je direktor kluba Markulin.

Ponovni izlazak u Europu Slaven Belupo nije ostvario, a Dalić je na klupi Slaven Belupa proveo svega godinu i pol, nakon čega je karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji.

Arhiva Glas Podravine
Slušaj uživo
zatvori