Srijeda, 2. listopada 2024.

Prijave za veliku gulašijadu otvorene do utorka, evo svih propozicija natjecanja

Općina Drnje uskoro će započeti s proslavom svojega dana, a jedan od atraktivnijih događaja svakako će biti natjecanje u pripremi gulaša.

Prijave su otvorene još samo do utorka, 3. rujna, dok je natjecanje odnosno priprema gulaša u subotu, 7. rujna u parku u Drnju od 15 do 18 sati. Natjecanje s degustacijom organizira Općina Drnje u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina, koja je objavila točne propozicije.

– Ekipa mora imati najmanje dva člana, a organizatori će svakoj osigurati po pet kilograma  junećeg i svinjskog mesa, dva i pol kilograma krumpira, jedan kilogram luka, pola kilograma mrkve, vodu za kuhanje i stol te posude i pribor za serviranje i degustaciju – javili su iz Turističke zajednice.

Natjecatelji sami donose svoj kotlić sa stalkom minimalne zapremine 10 litara, plinski plamenik, začine po izboru te ostali potrebni pribor za kuhanje.

– Svaka ekipa prije početka kuhanja dobiva kuvertu s imenom u dva primjerka, jedan primjerak ostaje kod ekipe, a drugi kod organizatora u zatvorenim kuvertama. Po završetku kuhanja uzorke je potrebno servirati u plastične tanjure i pored tanjura staviti kuvertu s nazivom koji se predaje ekipi za ocjenjivanje. Nakon davanja ocjene, organizator otvara kuverte prema brojevima koje je označila ekipa za ocjenjivanje – pojasnili su.

Gulašijada u Drnju 2023. godine / Snimio Tomislav Matijašić.

Prijave se zaprimaju u Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina na e-mail: [email protected] ili [email protected] ili brojeve telefona 048/621-238, 099/161-0855  i 098/927-8672, najkasnije do 3. rujna.

U gulašu će besplatno uživati posjetitelji

– Ocjenjivanje će obaviti ekipa od tri člana ocjenom od jedan do 10, a ocjenjivat će se izgled, boja, miris, ljutina, gustoća i okus. Za prve tri ekipe organizatori osiguravaju nagrade. Nakon ocjenjivanja gulaš će se podijeliti mještanima i posjetiteljima – navodi se u propozicijama.

Nakon degustacije gulaša slijedi natjecanje u ispijanju piva te nagradna igra iznenađenja.

Posjetitelje će zabavljati grupa “Scandall” i “Tamburaši bez imena”, od 19 sati.

Podsjećamo i na koncert Franje Barića dan ranije, u petak, 6. rujna.

Izvor: Općina Drnje
Izvor: Općina Drnje
Slušaj uživo
zatvori