Nedjelja, 29. rujna 2024.

BIOOTPAD NA KOMPOSTANI Suvalj: Herešinčani se bore s muhama i smradom, Tetec: Inspekcije su potvrdile da je sve u redu

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice, pod prvom točkom dnevnog reda, Mrežin vijećnik Ivica Suvalj postavio je pitanje vezano uz problematiku kompostane u Herešinu.

Suvalj je istaknuo da, unatoč napretku u odvajanju otpada u Koprivnici, stanovnici Herešina imaju ozbiljnih problema s komarcima, muhama i neugodnim mirisima zbog povećanja količine biootpada na kompostani. Naveo je da je kapacitet kompostane prije nekoliko godina iznosio 3.000 tona godišnje, ali je nedavno povećan na 9.000 tona, dok je prošle godine dovezeno čak 12.700 tona biootpada. Pitao je čelnike Komunalca hoće li se taj trend rasta nastaviti te kako misle riješiti tekuće probleme.

Na Suvaljevo pitanje odgovorila je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec koja je pojasnila da su kapaciteti kompostane doista povećani, ali da je lani dovezeno oko 9.000 tona biootpada, dok su preostale količine uključivale drvo i sječu koje se ne prerađuju kao biootpad. Tetec je također istaknula da je kompostana pod stalnim nadzorom inspekcija te da su posljednje inspekcije potvrdile da je sve u redu. Također je naglasila da Komunalac radi na smanjenju problema na minimum.

Slušaj uživo
zatvori