Srijeda, 2. listopada 2024.

Počinje velika međunarodna konferencija, dolazi i Neda Ukraden. Sabolić: Tema je održivi razvoj koji ne šteti okolišu i ljudima

Općina Legrad ovoga će vikenda biti središte međunarodnog druženja i domaćin međunarodnog projekta koji okuplja brojne partnere na temu održivog razvoja.

Događaj u organizaciji Općine Legrad u suradnji s KUD-om Zrin, pružit će korisno iskustvo za sve posjetitelje, a kruna događanja bit će nastup folkloraša i koncert estradne zvijezde Nede Ukraden.

Projekt ECHO (ENGAGING COMMUNITIES, HARMONIZING OBJECTIVES: A TWINNING JOURNEY THROUGH THE SDGS) obuhvaća 19 partnera iz 18 općina i gradova iz 14 zemalja: Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Slovačke, Portugala, Španjolske, Italije, Irske, Estonije, Poljske, Grčke, Rumunjske te Bosne i Hercegovine, koji će kroz tri dana programa raspravljati o održivom razvoju, ali i upoznati razvojne projekte Općine Legrad.

U sklopu projekta bit će održano i Legradsko folklorno ljeto u kojem sudjeluje pet društava.

Cilj projekta je poticanje međukulturne razmjene i jačanje prijateljskih veza između različitih europskih zajednica, a Legradsko folklorno ljeto idealna je prilika za prezentaciju bogate kulturne baštine ovog kraja – kazao nam je načelnik Ivan Sabolić.

– Dosad smo se više puta prijavljivali na projekt i želja nam je ugostiti ljude, za što smo dobili europski novac, kako bismo raspravili o aktualnim temama i nešto naučili iz njihovih primjera. Tema je održivi razvoj, s obzirom na to da imamo nekoliko upravo takvih projekata, po čemu smo i poznati u našoj državi. S jedne strane želimo partnerima prenijeti naše iskustvo, a s druge strane da  nam i oni u prezentacijama prikažu što rade te što bismo mogli zajednički napraviti u Europskoj uniji. Glavni cilj je održivi razvoj, a ne onaj koji šteti okolišu i ljudima – za Dravu.info rekao je načelnik Sabolić.

Središnji dio događanja održat će se u subotu, 31. kolovoza, kada će program započeti u 17 sati u Sportskom parku Fizeš. Posjetitelji će uživati u bogatom folklornom programu koji će predstaviti KUD-ovi iz različitih krajeva Hrvatske, a sve će kulminirati spektakularnim koncertom Nede Ukraden s početkom u 20:30.

Program događanja:

Petak, 30. kolovoza

19 sati – otvorenje (Legradski dom)
19:30 do 21 sat – rasprava (predstavljanje sudionika, Legradski dom)
21:00 sat – večera (Legradski dom)
22:00 sata – Karaoke (šator Fizeš)

Subota, 31. kolovoza

9 do 11 sati – posjeta reciklažnom dvorištu  (Reciklažno dvorište)
11 do 14 sati – igre (nogomet u balonima, razne druge, napuhanac, tenis, odbojka) (Fizeš)
14:00 – ručak (Legradski dom)
17:00 –Legradsko folklorno ljeto (šator Fizeš)
18:30 – 20,30 Večera (Legradski dom)
20:30 – Koncert Nede Ukraden (šator Fizeš)
22:30 –Vatromet (šator Fizeš)

Nedjelja, 1. rujna

7 do 9 sati – Doručak  (Legradski dom)
9 do 12 sati – Odlazak

Slušaj uživo
zatvori