Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO: NISU OSTALE NI MRVICE Virovska prkačijada uspješno predstavljena u Solinu

U autentičnom ambijentu Gašpine mlinice na rijeci Jadro u Solinu održana je tradicionalna manifestacija “Iz solinskog lonca – Što su jeli naši stari?”, na kojoj je ovoga puta predstavljena i Virovska prkačijada.

Ova manifestacija, koju organizira Turistička zajednica Solina, predstavlja poseban kulturni događaj koji povezuje prošlost i sadašnjost kroz prezentaciju starinskih jela i običaja.

Poseban dodatak tradicionalnom okupljanju bilo je predstavljanje Virovske prkačijade, poznate manifestacije posvećene tradicionalnim kolačićima, prkačima, iz podravskog kraja.

– U promociji prkačijade sudjelovale su članice Društva žena iz Virja s općinskim načelnikom Mirkom Perokom i Denisom Ivorekom iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina. Njihovo sudjelovanje omogućilo je posjetiteljima da se upoznaju s kulturnom baštinom Podravine i uživaju u autentičnim slasticama koje su postale prava atrakcija na ovom događaju – poručili su iz Općine.

Prkači, tradicionalni suhi kolačići iz Virja, svojim su okusom i estetikom oduševili sve prisutne, a njihova prisutnost na manifestaciji “Iz solinskog lonca” doprinijela je obogaćivanju gastronomske ponude i dodatno povezala dva kraja Hrvatske – Dalmaciju i Podravinu.

Slušaj uživo
zatvori