Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Folklornom ansamblu Koprivnica dodijeljena prestižna nagrada

Folklorni ansambl Koprivnica nedavno se vratio s druge ovogodišnje turneje, nakon što je uspješno sudjelovao na 22. Međunarodnom festivalu folklora Leron u Vodnjanu, održanom od 22. do 24. kolovoza.

Članovi i članice Folklornog ansambla Koprivnica oduševili su publiku svojim nastupima, prezentirajući bogatu folklornu baštinu Podravine kroz plesove i pjesme. Posebnu pažnju prisutnih privukli su svojom autentičnošću i ljubavlju prema tradiciji, dok su šarene i živopisne narodne nošnje, kao i jedinstvena autohtona podravska jela i pića, dodatno obogatili doživljaj festivala.

Izvor: FA Koprivnica

Veliku čast ansamblu donijela je nagrada koju im je dodijelio stručni žiri festivala za originalnost i filološku pažnju posvećenu narodnoj nošnji. Ovo priznanje potvrđuje njihovu predanost očuvanju kulturne baštine Podravine, što je jedan od glavnih ciljeva njihovog rada.

Osim scenskih nastupa, članovi ansambla sudjelovali su u svečanom mimohodu kroz grad te su na izložbenom prostoru predstavili rad ansambla i podravsku gastronomiju.

Također, sudjelovali su na okruglom stolu o tematici “Tkanine i boje narodnih nošnji: trajna uspomena i kulturna baština”, gdje su razmijenili iskustva i ideje s drugim sudionicima, obogaćujući svoje znanje i cjelokupno iskustvo.

Izvor: FA Koprivnica

Festival Leron završio je svečanom dodjelom plaketa svim sudionicima i tradicionalnim spuštanjem festivalske zastave, nakon čega je uslijedilo veselo druženje ispunjeno pjesmom i plesom. Članovi Folklornog ansambla Koprivnica iskoristili su vrijeme i za uživanje u suncu i moru, što je dodatno doprinijelo pozitivnoj atmosferi i osjećaju zajedništva.

– Ova turneja nije bila samo uspjeh na festivalskoj sceni, već i prilika za stvaranje novih prijateljstava i jačanje timskog duha unutar ansambla. Kroz zajedničke trenutke smijeha, plesa i pjesme, dodatno smo učvrstili svoju povezanost, što je neprocjenjiva vrijednost svake folklorne zajednice – rekli su.

Izvor: FA Koprivnica

Na kraju Folklorni ansambl Koprivnica izražava duboku zahvalnost Gradu Koprivnici na financijskoj podršci koja je omogućila sudjelovanje na ovom prestižnom festivalu.

– Pozivamo sve ljubitelje tradicije, pjesme i plesa da nam se pridruže i postanete dio naše velike folklorne obitelji. Bez obzira volite li plesati, pjevati ili svirati, ovdje ćete pronaći svoje mjesto i priliku da zajedno s nama očuvate bogatu baštinu našeg kraja – poručili su za kraj.

Ovaj prestižni festival, organiziran pod pokroviteljstvom Zajednice Talijana Vodnjan i Talijanske Unije, okupio je folklorne grupe iz cijele Europe, uključujući Španjolsku, Češku, Austriju, Italiju i Hrvatsku, potvrđujući svoju važnost na europskoj folklornoj sceni.

Slušaj uživo
zatvori