Nedjelja, 29. rujna 2024.

Trojica vozača završila pred sucem, evo kakve su kazne dobili

Trojica vozača su dovedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici zbog počinjenih prometnih prekršaja tijekom proteklog vikenda.

Najozbiljniji slučaj zabilježen je u mjestu Gabajeva Greda gdje je u subotu u 19:25 zatečen 29-godišnji vozač kako vozi osobni automobil bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola s koncentracijom od 2,45 promila.

– Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 1.450 eura – piše u priopćenju policije.

Drugi prekršaj zabilježen je u Virju istoga dana u 20:30 gdje je 44-godišnji vozač vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,95 promila. Ovaj vozač je kažnjen zatvorom u trajanju od 30 dana, uvjetno na 12 mjeseci, novčanom kaznom od 160 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na dva mjeseca.

Posljednji prekršaj dogodio se u Kloštru Podravskom u subotu u 20:50 sati. Tada je 18-godišnji vozač zatečen kako vozi neregistrirani moped prije stjecanja prava na upravljanje vozilima AM kategorije i bez zaštitne kacige.

– Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 450 eura – zaključili su iz policije.

Slušaj uživo
zatvori