Nedjelja, 6. listopada 2024.

Koprivnica dobila novi gimnastički klub, prvi nakon 118 godina

U prostorijama Gradske vijećnice jučer je po prvi puta nakon 1906. godine osnovan Gimnastički klub Koprivnica.

Uime Grada Koprivnice prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Zadovoljstvo što će mladi imati priliku za kvalitetno sportsko obrazovanje i zdrav način života, u svojem je govoru, između ostalog, istaknula zamjenica Ostriž.

– Izuzetno mi je drago da ste pronašli snage i volje za osnovati gimnastički klub u našem gradu. Gimnastika je sami početak priče bavljenja sportom kao i  jedan od najboljih načina za uključivanje djece u sport – rekla je Ostriž.

Na Osnivačkoj skupštini za predsjednicu je izabrana Lana Ramljak, za potpredsjednika Mario Škegro, dok će funkciju tajnika obavljati Luka Tuđan.

Osnivanje novog gimnastičkog kluba / Grad Koprivnica

– Želim izraziti veliku zahvalnost svim članovima Skupštine, vodstvu i predsjedniku HGS-a te Gradu Koprivnici na suradnji i podršci prilikom staranja našeg novog kluba. Svu energiju usmjerit ćemo u razvoj gimnastike u Koprivnici i okolici. Naša buduća nova dvorana bit će mjesto zajedništva putem kojeg ćemo graditi karakter mladih gimnastičara te težiti njihovoj izvrsnosti – kazala je predsjednica Ramljak.

Dobrodošlicu u koprivničku sportsku obitelj Gimnastičkom klubu Koprivnica poželjela je i tajnica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Božica Palčić.

U tijeku je postupak nabave sportske opreme i rekvizita kojima će se opremiti nova dvorana, a s radom, odnosno prvim treninzima klub bi trebao početi početkom iduće godine.

Slušaj uživo
zatvori