Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Općina Drnje pripremila bogat program, načelnik Dombaj: Središnje događanje bit će obilježavanje 50 godina karijere Franje Barića

Općina Drnje uskoro će proslaviti svoj dan, a središnji događaj bit će obilježavanje 50. godišnjice glazbene karijere i 70 godina života poznatog podravskog glazbenika Franje Barića.

Višednevni program proslave počinje u utorak 3. rujna svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj će načelnik Petar Dombaj govoriti o realiziranim projektima te najaviti nove.

Slijedi udarni vikend prepun zabave i gastronomije.

– Koncert Franje Barića pod nazivom “Podravini dao si srce”, kojim će naš glazbenik obilježiti dvije velike obljetnice, na rasporedu je u petak, 6. rujna od 19:30 u središtu Drnja. Uz njega, publiku će zabavljati i Tamburaški sastav Scandall, grupa Joks i Darko Barić – na predstavljanju programa rekao je načelnik Dombaj te dodao kako će uz koncert, posjetitelji moći uživati u ponudi lovačkih i ribičkih specijaliteta.

Snimio Ivan Grobenski.

Istaknuo je kako će velika obljetnica Franje Barića biti začinjena i fotografijama s početaka njegove karijere te zanimljivim detaljima iz njegova života.

– Muzika je zdravlje. I prijateljstvo je zdravlje. Da se ljudi ne gledaju “u križ”, nego da s pjesmom i lijepim riječima žive život u našoj lijepoj Podravini – dodao je Franjo Barić, koji je prisustvovao najavi programa.

Subota je rezervirana za ribolovno natjecanje na šljunčari Botovo od sedam sati, dok u 15 sati počinje atraktivno natjecanje u pripremi gulaša. Događaj su najavili Nikola Cik, direktor Turističke zajednice Središnja Podravina i ugostitelj Josip Dombaj.

Snimio Ivan Grobenski.

– Općina osigurava namirnice, dok natjecatelji trebaju donijeti svoje kotliće, plamenike, plinsku bocu i ostalu opremu. Najvažnije nam je druženje i dobar provod, a sigurno je i da nijedan posjetitelj nakon natjecanja neće otići gladan. Prijave su još uvijek otvorene, do 3. rujna – kazali su.

Dodajmo kako odmah nakon gulašijade i proglašenja pobjednika, počinje natjecanje u ispijanju piva.

Nedjeljni program obilježavanja Dana općine počinje u 11 sati svečanom svetom misom, koju će predvoditi vlč. Miro Denac. Slijedi nastup KUD-ova iz Drnja i okolice, pod šatorom od 15 sati, a publiku će zabavljati i sastavi Scandall i Enigma.

Sportska poslastica bit će nogometna utakmica Tomislava iz Drnja i Tehničara iz Cvetkovca od 17 sati na nogometnom igralištu u Drnju.

Obilježavanje Dana općine Drnje završava u četvrtak, 12. rujna u Društvenom domu, Stand-up Comedy Showom na koji dolazi Goran Vinčić.

Snimio Ivan Grobenski.
Slušaj uživo
zatvori