Srijeda, 2. listopada 2024.

Priključak na vodu besplatan još samo nekoliko mjeseci, Maletić: Cijena neće biti ispod 1.000 eura

U Općini Ferdinandovac kraju se privode pripreme za manifestaciju “Ferdinantski pozdrav ljetu” koja počinje u nedjelju i nastavlja idući tjedan od četvrtka do subote.

Trkači i rekreativci će nastupiti na nedjeljnom, prvom Dravski vrbaki trailu, koji prolazi vrbicima uz rijeku Dravu po makadamu i šumskim stazama, a sve na cilju očekuje gastronomska ponuda. Trči se ukupno šest kilometara.

>> FERDINANTSKI POZDRAV LJETU Brojni trkači prijavljeni za ‘Dravski vrbaki trail’, evo što se sve nudi

Događaj je na Podravskom radiju najavio načelnik Vjekoslav Maletić.

– Riječ je o lijepoj manifestaciji koju smo osmislili prije nekoliko godina kako bi se na neki način pozdravili s ljetom, što i govori naziv “Ferdinantski pozdrav ljetu”. I ove godine pripremili smo za svakoga ponešto – kazao je.

Posljednji poziv za besplatne priključke

Tema je bila i aglomeracija, pa su stanovnici pozvani da iskoriste posljednju mogućnost za besplatno priključenje na infrastrukturu.

– Ima mještana koji se još uvijek nisu prijavili za besplatan priključak na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Završetkom aglomeracije, ti priključci će se početi naplaćivati –  upozorio je Maletić te podsjetio kako se prijava podnosi u Komunalijama Đurđevac.

Posebno je podsjetio vlasnike napuštenih kuća da iskoriste priliku i besplatnim priključkom povećaju vrijednost imovine koju će kad-tad ili koristiti ili prodati.

– Nakon završetka projekta cijena priključka bit će najmanje 1.000 eura – dodao je.

Općina kupuje glazbene instrumente

Općina Ferdinandovac je sudjelovala u pilot projektu Ministarstva demografije koje je odobrilo novac za kupnju 13 tamburaških instrumenata i plaću, odnosno honorar za voditelja tamburaške sekcije.

– Projekt će se provoditi tijekom predstojeće školske godine, a kad nove instrumente dodapo postojećima, imat ćemo ih dovoljno za “big band” – kazao je Maletić. Mjera je namijenjena vrtićarcima i mlađim osnovnoškolcima.

Slušaj uživo
zatvori