Nedjelja, 6. listopada 2024.

Trčanje šumskim puteljcima Crne gore, Vuk: Trail utrke posebne su i po druženju na cilju stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže

Šumskim puteljcima iznad Koprivnice ovog će vikenda osim biciklista prolaziti i trkači.

Članovi Atletskog kluba tamo naime organiziraju prvi Koprivnica trail. Trčat će se u tri kategorije, rekao je Benyamin Vuk uime organizatora.

– Utrka je trail tipa, a to znači da će se trčati po šumskim stazama. Rekreativna staza dužine je devet, srednja 14, a duga dužine 20 kilometara. Najduža staza je za iskusne trkače, a rekreativna za sve trkače amatere. Lagana je, prolazi kroz šumu i ne treba uplašiti njezina dužina. Bit će to prekrasna utrka – kazao je Vuk.

Slične trail utrke proteklih su godina već trčane u Crnoj gori, no ovo je prva koju organizira Atletski klub Koprivnica. Start njihove utrke neće biti kod motela Crna gora, već kod Društvenog doma na Vinici.

– Staza se spušta prema streljani, ulazi se u šumu, prema motelu i potom prema drugoj baraki. Tu se razdvaja rekreativna kategorija koja se vraća, a duga i srednja kategorija nastavljaju dalje – istaknuo je.

Prijave za utrku otvorene su do sutra navečer, a dosad svoj dolazak potvrdilo je 250-ak trkača iz Hrvatske, Mađarske i Njemačke.

– Iznenadili smo se s brojem prijavljenih. Prijave su još moguće na stotinka.hr, a trčati mogu i rekreativci koji nisu članovi klubova – svi koji žele provesti vikend u prirodi. Nije nužno protrčati stazu, može ju se i prehodati – napomenuo je.

Trail utrke su, kaže Vuk, posebne i po druženju na cilju i to je ono što ih čini drugačijima od cestovnih. Zato je pozvao i ostale građane da dođu na Vinicu i prate trkače uz staze te tako sudjeluju u ovom sportskom okupljanju.

Slušaj uživo
zatvori