Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Folkloraši iz Glogovca predstavljat će baštinu na Susretima koreografiranih skupina u Čakovcu

KUD Rudar iz Glogovca sudjelovat će na Susretima hrvatskih koreografiranih skupina u Čakovcu i to zahvaljujući koreografiji “Kladila se vila i djevojka” voditeljice Josipe Draganić u obradi glazbenog voditelja Tomislava Fajfara.

Podsjetimo, na 26. Županijskoj smotri izvornog i koreografiranog folklora u Legradu  u lipnju, sudjelovalo je šest izvornih skupina i to KUD Zrin iz Legrada, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, KUD Molve, KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca i HKUD Frankopan iz Ferdinandovca. KUD Rudar sudjelovao je u kategoriji koreografiranog folklora.

Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina godišnji je prikaz najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, a odvija se u dvije programske kategorije – izvornog i koreografiranog folklora, u dva grada i termina, poručili su iz Općine Koprivnički Bregi.

Ovogodišnji 31. Susret održat će se 24. kolovoza u Županji i 26. listopada u Čakovcu.

– Rezultat je to rada na projektu rekonstrukcije Bilogore u koji se krenulo s pregledavanjem i preslušavanjem snimki s terena, traženja materijala, mitoloških i plesnih zapisa te izrade i dorade narodnih nošnji. Od same ideje pa do krajnje realizacije projekta bilo je potrebno puno truda, volje, vremena pa i novca. Stoga se osjećamo dužni zahvaliti onima koji su pomogli na bilo koji način u ostvarenju naše čarobne nove koreografije “Kladila se vila i djevojka” s kojom smo ostvarili plasman na državnu smotru drugu godinu zaredom – istaknuli su u KUD-u.

Također, odlukom selektora, na Susretima hrvatskih izvornih skupina u Županji sudjelovat će i KUD Prigorje iz Križevaca, na Đakovačkim vezovima KUD Zrin iz Legrada, a na Vinkovačkim jesenima HKUD Frankopan iz Ferdinandovca.

Izvor: Općina Koprivnički Bregi
Izvor: Općina Koprivnički Bregi
Slušaj uživo
zatvori