Četvrtak, 10. listopada 2024.

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Policajci malcima objasnili kako sigurno ići u školu i doma

U sklopu preventivnih aktivnosti tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Koprivnici održali info-točku u sklopu akcije “Poštujte naše znakove”.

– Preventivna aktivnost bila je usmjerena na djecu i roditelje s ciljem sigurnog kretanja u prometu tijekom nove školske godine. Djeci su tako dani savjeti kako se pravilno kretati u prometu prilikom odlaska u školu i povratka kući, o obvezi korištenja zaštitne kacige i reflektirajućih materijala tijekom smanjene vidljivosti i noću – poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Napominju kako su roditeljima savjetovali da upoznaju dijete s najsigurnijim putem kretanja od kuće do škole te kako na siguran i pravilan način prevoziti djecu u vozilima, a posebno im je skrenuta pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića.

– Nadalje, na nekoliko lokacija održali smo info-točke usmjerene na mlade vozače, takozvane “četiri ubojice u prometu”, vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Tom prilikom skrenuta im je pozornost na odgovorno i savjesno ponašanje te kako sigurno sudjelovati u prometu – zaključuju u policiji.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Izvor: PU koprivničko-križevačka
Izvor: PU koprivničko-križevačka
Slušaj uživo
zatvori