Utorak, 8. listopada 2024.

Završile su Olimpijske igre, Ludbrežanki Sari Kolak malo nedostajalo do bronce

Jučer su svečanom ceremonijom i službeno završile Olimpijske igre u Parizu.

Najveći sportski događaj počeo je još 26. srpnja, a ugostio je natjecatelje iz 206 Nacionalnih Olimpijskih odbora odnosno više od 2900 sportaša iz cijelog svijeta.

Hrvatska je na listi zemalja prema broju osvojenih medalja na visokom 30. mjestu s dva osvojena zlata, dva srebra i tri bronce odnosno sedam olimpijskih medalja. Hrvatsku je na ovogodišnjim olimpijskim igrama predstavljalo 73 sportašica i sportaša, a najviše je medalja osvojeno u ženskoj konkurenciji individualnih sportova.

Barbara Matić osvojila je prvo hrvatsko judo zlato, Donna Vekić prva je hrvatska tenisačica koja je dospjela u finale i osvojila srebro, Sandra Elkasević osvojila je broncu u atletskoj disciplini bacanja diska, a Lena Stojković brončana je bila u taekwondou.

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u veslanju, a vaterpolisti su se u finalu protiv Srbije morali zadovoljiti srebrom dok je Miran Maričić osvojio broncu iz discipline zračne puške.

Zanimljivo je da se na Olimpijskim igrama natjecala i sportašica iz našeg susjedstva, Ludbrežanka Sara Kolak koja je na Igrama u Rio De Janeiru 2016. u disciplini bacanje koplja osvojila zlato.

Ove je godine završila na četvrtom mjestu s izbačajem koplja od 63 metra i 40 centimetara, a za broncu je nedostajalo samo 28 centimetara, odnosno onoliko koliko je bacila Nikola Ogrodnikova iz Češke.

Slušaj uživo
zatvori