Utorak, 1. listopada 2024.

NOVOST U promet pušten gotovo kilometar nove pruge, no do daljnjega se putnici prevoze autobusima

Nakon zatvaranja pruge koje je na snazi bilo protekloga vikenda od 3. do 6. kolovoza, za vrijeme kojega su se putnici prevozili zamjenskim autobusima, vidljivi su rezultati odrađenih radova.

– U promet je pušteno dodatnih 800 metara novog, budućeg desnog kolosijeka između kolodvora Križevci i Lepavina, a u promet je dosad ukupno pušteno gotovo 20 kilometara nove pruge. Dio novoizgrađenog kolosijeka prolazi pored visokog usjeka i novoizgrađenog mosta Koprivnica 1 te se ponovno spaja na otvorenu prugu neposredno prije kolodvora Lepavina – rekli su u HŽ Infrastrukturi.

Navedeno preusmjeravanje prometa uvertira je u sljedeći veći zahvat krajem listopada kada se planira otvoriti i preusmjeriti promet na novoizgrađenu dionicu pruge i dijela kolodvora ukupne duljine 20 kilometara od stajališta Majurec do kolodvora Mučna Reka.

– Nakon navedenog preusmjeravanja steći će se uvjeti za rekonstrukciju preostalog dijela postojećeg kolosijeka otvorene pruge i kolodvora Lepavina te se očekuje da na navedenom dijelu svi građevinski radovi budu privedeni kraju do prve polovine sljedeće godine. Osim toga, do kraja ove godine plan je završiti sve građevinske radove od kolodvora Koprivnica do državne granice s Mađarskom te u promet pustiti dodatnih 20 kilometara pruge – navode.

Podsjetimo, zbog radova od 8. do 31. kolovoza, osim nedjeljom i praznikom, od 8:15 do 16:15 sati, zatvorena je pruga između kolodvora Križevci i Koprivnica.

U tom razdoblju putnike će na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno te Križevci – Koprivnica – Kloštar umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu na poveznici. Informacije o mjestima zaustavljanja autobusa nalaze se ovdje.

– Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja – poručuju iz HŽ-a.

 

Slušaj uživo
zatvori