Srijeda, 9. listopada 2024.

Slaven Belupo sutra gostuje u Šibeniku. Radeljić: ‘Bit će teže nego na Poljudu’

Nogometaši Slaven Belupa sutra će odmjeriti snage sa Šibenikom u sklopu drugoga kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Domaćin u susret ulazi s pobjedom iz prvog kola. Šibenčani su slavili na gostovanju kod Osijeka rezultatom 1:2 i tako u prvenstvo ušli na najbolji mogući način, s tri osvojena boda. S druge strane, Slaven je poražen istim rezultatom na Poljudu gdje ga je svladao Hajduk.

Šibenik je nakon prvog kola četvrta momčad prvenstva s tri boda i gol razlikom +1, dok je Slaven Belupo sedmi s gol razlikom -1.

Trener Ivan Radeljić u ovom susretu neće moći računati na Luku Lučića koji je protiv Hajduka zaradio crveni karton. Uoči gostovanja, na konferenciji za medije nije skrivao optimizam uz dozu respekta prema protivniku.

– Čeka nas jako teška i zahtjevna utakmica. Po meni, teža će biti ta utakmica nego ona na Poljudu, jer je Šibenik uzeo tri boda i ovo im je prva utakmica doma. Na krilima te pobjede će doći sigurno motivirani, ali mi moramo biti i motiviraniji i “gladniji” od njih. Ne smijemo im pustiti rezultatski plus, jer onda će biti jako teško. Mora biti oprezna utakmica, kontrolirana, onda će doći naša kvaliteta do izražaja. Ako ponovimo utakmicu kao u Splitu, bit će sve u redu – rekao je Radeljić, aludirajući na dobru igru koju su Slavenaši prikazali u Splitu usprkos rezultatu i porazu.

Poništeni gol je mogao okrenuti sezonu

Radeljić je komentirao i spornu situaciju s Poljuda u kojoj je Slaven u završnici susreta stigao do 2:2, no autogol Hajduka je poništen zbog prekršaja u napadu.

– Dečki su razočarani jer nismo uzeli taj bod koji smo zaslužili. Nama je taj bod možda mogao okrenuti cijelu sezonu naopako. No, meni je bitno da su oni dobro izgledali, jer mi smo rijetka ekipa koja je na Poljudu ostavila Hajduk gotovo bez šuta prema golu. Osim dva gola, sve drugo je s njihove strane bilo sterilno, ali to je zasluga i naše ekipe jer smo bili energični u bloku. Moji dečki su sve odradili, samo nas rezultat nije nagradio, ali i to će doći, prije ili kasnije – kazao je Radeljić.

Susret protiv Šibenika komentirao je i Mihail Caimacov.

– Sutra će biti zahtjevno, s puno borbe i duela. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo raditi greške. Nadam se da ćemo uspjeti i dobiti utakmicu – dodao je veznjak.

Utakmica između Šibenika i Slaven Belupa igrat će se na Šubićevcu, u petak s početkom u 18:30.

Slušaj uživo
zatvori