Utorak, 1. listopada 2024.

Predsjednici HVIDR-e iz Đurđevca i Koprivnice boravili na proslavi ‘Oluje’ u Kninu

Na velikoj proslavi 29. godišnjice Vojno-redarstvene akcije “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u Kninu, sudjelovali su i predstavnici Udruga HVIDR-e Đurđevac i Koprivnica.

Ova proslava predstavlja jedno od najvažnijih događanja u novijoj povijesti Hrvatske, a posebno mjesto zauzima u srcima onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Iz Đurđevca je na ovu značajnu obljetnicu doputovao predsjednik Udruge, Željko Matkov, kako bi dao svoj doprinos obilježavanju ovog povijesnog trenutka.

– Bila je to doista velika proslava, kakva i priliči ovim veličanstvenim događanjima vezanim uz našu povijest i Domovinski rat. Okupljanje u Kninu, simbolu hrvatske pobjede, nosi poseban značaj jer je Vojno-redarstvena akcija Oluja označila prekretnicu u oslobađanju okupiranih područja Hrvatske. Taj osjećaj ponosa i zajedništva koji vlada među sudionicima teško je opisati riječima, no svakako ostaje duboko urezan u srcima svih nas koji smo svjedočili ovim povijesnim trenucima – kazao je.

Izvor: Grad Đurđevac

Željko Matkov je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem na proslavi, naglašavajući važnost prisjećanja na hrabrost i odlučnost svih branitelja koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

– Biti u Kninu na dan kad je počela Oluja, na mjestu našeg ponosa i slave, je doista posebno – rekao je Matkov, prisjećajući se emotivnih trenutaka kada su se hrvatske snage borile za oslobađanje domovine.

Izrazio je i žaljenje što se ove godine nisu uspjeli okupiti s podravskim suborcima, koji su također dali značajan doprinos u Domovinskom ratu.

Usprkos tome, on i Pero Šoša, predsjednik koprivničke Udruge HVIDR-e, zapalili su svijeće za sve poginule branitelje, odajući počast onima koji su položili svoje živote za domovinu. Time su pokazali da sjećanje na njih i njihova žrtva ostaje trajno te da će se i dalje prenositi na buduće generacije.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac

 

Slušaj uživo
zatvori