Subota, 28. rujna 2024.

JESENSKI UPISI U gimnazijama diljem Hrvatske ostalo je 1415 mjesta, evo koliko na području naše županije

Za dva tjedna kreću jesenski upisi u srednje škole, a do službene objave za slobodna mjesta preostalo je još dva dana.

Prema pisanju Večernjeg lista, na jesenskom roku raspoloživih je 1415 upisnih gimnazijskih mjesta, a brojna nepopunjena mjesta ostala su i u srednjim glazbenim školama diljem zemlje.

Podsjetimo, u Koprivničko-križevačkoj županiji najveće zanimanje iskazano je za upis u strukovne škole.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana zadužen za obrazovanje Ratimir Ljubić rekao je kako su zadovoljni jer su se svi razredni odjeli popunili te da nijedno zanimanje na ljetnom roku nije ostalo neupisano.

Slobodna mjesta

Najviše slobodnih mjesta ostalo je u gimnazijama, i to čak 30. U koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović ostalo je 13 mjesta u jezičnom odjeljenju, pet u sportskom i dva u općem. U đurđevačkoj Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva ostalo je šest, a u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima četiri mjesta.

Kako bi upisali jezičnu gimnaziju u Koprivnici potrebno je imati 50 upisnih bodova, no bez brige ostalo je nešto mjesta i u Srednjim školama.

– U Strukovnoj školi Đurđevac ostalo je 20-ak mjesta, najviše, njih šest, u zanimanju tehničar za računalstvo, dok je u Obrtničkoj školi Koprivnica ostalo 11, od čega četiri u zanimanjima namijenjenima za učenike s teškoćama u razvoju. Veliki interes vladao je za Srednju školu Koprivnica, pogotovo za smjerove fizioterapeut i farmaceut. Za jesenski upisni rok tamo je ostalo tek šest slobodnih mjesta – tri u zanimanju prehrambeni tehničar te po jedno u zanimanjima nutricionist, prodavač i upravni referent – poručio je Ljubić.

Prijave za jesenski rok započinju 19. kolovoza i traju do 23. kolovoza, a konačni rezultati upisa bit će objavljeni 26. kolovoza.

Slušaj uživo
zatvori