Srijeda, 9. listopada 2024.

U Slaven Belupo stigla još dva igrača

U Nogometni klub Slaven Belupo stigla su još dva igrača.

Vratio se tako Ljuban Crepulja, a stigao je i Dominik Martinović.

– Nakon što je u veljači 2016. godine prodan u belgijski Mechelen, Crepulja se sada vratio u naš klub potpisavši jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu dodatnu godinu – ističu u klubu.

Veznjak rođen 2. rujna 1993. godine u Čapljini po odlasku iz Slaven Belupa branio je, osim boja spomenutog Mechelena, i boje bjeloruskog Soligorska, bosanskohercegovačkog Sarajeva te Astre Giurgiu, Rapida i Voluntarija u Rumunjskoj. Do sada je u svojoj karijeri odigrao čak 343 utakmice, od čega 88 u dresu Slaven Belupa.

– Kad se vratiš u klub i grad u kojem ti je bilo toliko lijepo, nakon tako dugo vremena, osjećaj je odličan. Sretan sam što sam se vratio i jedva čekam ponovno obući dres Slaven Belupa. Čeka nas težak start prvenstva, no vjerujem da imamo dobru momčad i da ćemo svima biti ‘tvrd orah’. Moramo u svakoj utakmici ginuti za svaku loptu, a ako bude tako onda će i rezultat biti dobar – rekao je Crepulja.

Izvor: NK Slaven Belupo

Novi igrač je Martinović koji u klub stiže iz njemačkog Elversberga, a pravo igranja imat će već od sutrašnje utakmice s Hajdukom.

Napadač rođen 25. ožujka 1997. u Stuttgartu svoje je prve nogometne korake napravio u redovima tamošnjeg Bundesligaša, a igrao je i u Akademiji Bayerna za U-17 i U-19 momčad. U seniorskoj karijeri branio je boje RB Leipziga II, Elversberga, Waldhof Mannheima i Sonnenhofa. Odigrao je 199 utakmica u seniorskom nogometu i postigao 57 golova.

Valja istaknuti i da je bio član mladih selekcija Njemačke i Hrvatske. Za njemačku U-15 i U-16 reprezentaciju upisao je šest nastupa i sedam pogodaka. a za hrvatsku U-19 tri nastupa i jedan pogodak.

– Velika mi je želja bila zaigrati u najvišem rangu Hrvatskog nogometa. Ovo je zemlja mojih roditelja i ponosan sam što sam stigao u Hrvatsku i Koprivnicu. Prijatelji koji su igrali za Slaven Belupo rekli su mi samo najbolje o klubu tako da jedva čekam zaigrati. Znam zašto sam doveden. Moj zadatak bit će golovi i asistencije. Uvjeren sam da ću pokazati svoju kvalitetu i pomoći momčadi da ostvari željene ciljeve – kazao je Martinović.

Izvor: NK Slaven Belupo
Slušaj uživo
zatvori