Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Saznali smo sve tajne kluba MC Hollister Chapter Koprivnica, Petar: Na prvom mjestu je obitelj, na drugom posao, a na trećem klub

U srcu Koprivnice nalazi se i jedan klub – MC Hollister Chapter Koprivnica.

Ovaj motociklistički klub nije samo skupina ljubitelja motora, već pravo bratstvo koje promiče jedinstvo, prijateljstvo i pomoć lokalnoj zajednici.

Kako bismo sve saznali o ovom klubu razgovarali smo s dugogodišnjim članom Petrom Eršetićem koji motore voli od malih nogu.

Snimio Tomislav Matijašić.

MC Hollister Chapter Koprivnica osnovan je prije 10 godina od strane nekolicine entuzijasta koji su dijelili ljubav prema motorima i slobodi koju vožnja na dva kotača donosi.

– Sve je započelo u Koprivničkim Bregima. Prije nego što je osnovan Hollister Chapter Koprivnica postojao je klub koji se zvao Road brothers, mi smo onda u jednom trenutku prošli u višu ligu. Klub kao takav osnovan je 1993. godine pod imenom “N.U.B.G.Z.” što znači: “Nezavisno udruženje bitanga Grada Zagreba”. Nekoliko godina kasnije promijenio je ime u MC Hollister te su se otvarali ogranci – ispričao nam je Petar.

Na koprivničkom području djeluju od 2014. godine, dvije godine kasnije završili su svoje stažiranje i tako postali peti punopravni ogranak MC Hollister Koprivnica.

MC Hollister Chapter Koprivnica slijedi stroga pravila i procedure za prijam novih članova. U članstvo ne primaju žene, policajce, djecu ili članove bez motora. Proces pridruživanja počinje kao hangaround, zatim prospect, te konačno postajanje punopravnim članom.

– Kod nas je to malo specifično, recimo da se držimo vojničkog režima. Treba se u početku družiti, upoznati ekipu, vidjeti je odgovara li to članu i nama. Nakon nekog vremena počinje se stažirati, to traje minimalno dvije godine i ako se zadovolje uvjeti postaneš član. Mislim da je stažiranje više nego potrebno da se upozna klub kao takav, ali i da se čovjek upozna jer se stvarno često družimo. Nema posebnih obaveza, jednostavno se mora voziti i družiti – pojašnjava.

Snimio Tomislav Matijašić.

Tijekom godina imaju puno susreta odrađenih, a sva bit “leži” u druženju.

– Jedan naš član dobro je objasnio: “Na prvom mjestu ti je obitelj, na drugom posao, a na trećem mjestu ti je klub”. Sve svoje slobodno vrijeme dajemo za klub – dodao je.

Članovi MC Hollister nisu samo vozači motora. Oni su aktivni sudionici mnogih lokalnih inicijativa i događanja. Klub redovito organizira humanitarne vožnje prikupljajući sredstva za razne potrebe u zajednici te svaku godinu odlaze u bolnicu donirati potrebna sredstva.

Dotakli smo se i predrasuda.

– Često u medijima, pogotovo u prometnim nesrećama znamo biti u prvom planu i dok je kriv motorist i dok nije. Znam da mi nekad malo brže vozimo, ali mi imamo neka pravila u klubu da ne divljamo, pogotovo po naseljenim mjestima jer svi imamo obitelji doma – govori.

Snimio Tomislav Matijašić.

U narednom periodu imaju dosta susreta, a neki trenutno putuju i van granica Lijepe Naše.

– Imamo ekipu koja je trenutno otišla na Sjever Europe, a ja sam bio i dolje u Srbiji i Bosni, putovalo bi se više da ima vremena, ali i financija -napomenuo je.

MC Hollister Chapter Koprivnica nastavlja rasti i razvijati se, privlačiti nove generacije motociklista.

– Naša vrata su uvijek otvorena za ljubitelje vožnje motorom i dobrog rock and rolla. Ako dijelite našu strast i vrijednosti posjetite nas. Tko zna, možda vam se dopadne – zaključio je Petar Eršetić.

Slušaj uživo
zatvori