Utorak, 1. listopada 2024.

Naši heroji pomogli u borbi s vatrenom stihijom, Habijan: Vraćamo se doma, uspješno smo izvršili sve zadatke

Vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije završili su svoj posao na jugu Hrvatske i danas se vraćaju u Podravinu i Prigorje.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan kazao je da čim idu doma, znači da su uspješno izvršili zadatke koji su pred njih stavljeni.

– Bit će tu još par dana posla na izdimljavanju i dogašivanju panjeva. No, sada dolaze drugi vatrogasci iz Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije koji će pomoći domaćim snagama – dodao je.

Podsjetimo, ovdašnji vatrogasci, njih 45, u srijedu popodne upućeni su na požarom pogođena područja. Odmah po dolasku priključili su borbi s vatrenom stihijom.

>> Zapovjednik Habijan za Dravu.info iz Dalmacije: Od tri ujutro nismo stali, svakog časa očekujemo kanader

– Odradili smo s puno napora svoj posao. Digla se bura jučer popodne i stanje je bilo gore nego ujutro. Vratili su se kanaderi, ali zajedničkim snagama uspjeli smo stanje ponovno staviti pod kontrolu. Gasili smo sve do 21 sat kad smo otišli na odmor i spavanje. Bogu hvala, sad smo dobili dozvolu za otpust i idemo doma – napomenuo je.

>> VIDEO Naši vatrogasci stigli u pomoć, pogledajte kakvo je stanje na jugu zemlje

Recimo i da je požar kod Tučepa jučer gasilo 260 vatrogasaca, 60 vozila te dva kanadera, a osim naših, domaćim vatrogascima pomagali su oni iz Zagrebačke te Osječko-baranjske županije.

Slušaj uživo
zatvori