Srijeda, 9. listopada 2024.

RETROGLAS Na današnji dan prije 34 godine Dom umirovljenika u Koprivnici bio je pred završetkom, već tada postojale liste čekanja

Sjajna vijest objavljena je na današnji dan prije 34 godine u Glasu Podravine.

– Završen je prvi dio predviđenih radova na Domu umirovljenika Koprivnica smještenom u mjesnoj zajednici Lenišće nedaleko Medicinskog centra. Gotovi su svi građevinski radovi kao i uređenje okoliša s parkiralištem, zelenih površina i ostalog prostora ukupne površine s objektom 6.400 kvadratnih metara. Dom umirovljenika svojim izgledom dominira u prostoru u kojem se nalazi, a 121 osoba, koliko je predviđeno u prvom dijelu uselit će se već krajem rujna ili početkom listopada ove godine – piše u članku objavljenom 3. kolovoza 1990. godine.

Navodi se kako su “svi potrebni objekti izgrađeni, praonica rublja, kuhinja, restoran, a u ovoj katnoj zgradi nalaze se i dva lifta te veliko predvorje za odmor njegovih stanara”.

– Već sada je prijavljeno 200 osoba za ovaj lijepi Dom, ali svi nažalost neće moći biti primljeni. Upravo su u toku poslovi oko prikupljanja potrebnih dokumenata za gradnju drugog dijela ovog objekta u kojem bi bio isključivo samo stambeni prostor sa 124 ležaja. Radovi na ovom dijelu trebali bi započeti još tokom ove godine – istaknuto je u objavi.

Snimio Tomislav Matijašić.
Snimio Tomislav Matijašić.
Snimio Tomislav Matijašić.
Slušaj uživo
zatvori