Utorak, 1. listopada 2024.

Zapovjednik Habijan za Dravu.info iz Dalmacije: Od tri ujutro nismo stali, svakog časa očekujemo kanader

Vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije sudjeluju na dogašivanju velikog požara kod Tučepa.

Nisu stali od tri ujutro otkad su stigli na Jadran, rekao nam je u javljanju zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

– Domicilni vatrogasci izmoreni su pa smo mi čim smo došli počeli s gašenjem. Odmah smo se stavili na raspolaganje i evo još nismo odmarali. Svakog časa očekujemo kanader koji bi gasio nepristupačno područje Biokova, a mi gasimo dijelove koje može gasiti pješadija s leđnim naprtnjačama – objasnio nam je Habijan.

>> VIDEO Naši vatrogasci stigli u pomoć, pogledajte kakvo je stanje na jugu zemlje

Iako je požar pod kontrolom, posla na izdimljavanju bit će još za pet dana.

– Ali, ako će i dalje sve biti pod kontrolom, ako neće biti bure niti novih okolnosti zbog kojih bi moglo doći do proširenja požara, nadam se da bismo tijekom sutrašnjeg dana mogli krenuti svojim kućama – najavio je.

Podsjetimo, vatrogasce i opremu u ispomoć kolegama poslali JVP Koprivnica, JVP Križevci, VZG Križevci, JVP Đurđevac, DVD Sveti Petar Orehovec, DVD Đelekovec, DVD Torčec, DVD Bakovčice, DVD Sigetec, DVD Rasinja, DVD Batinske, DVD Cirkvena, DVD Đurđic, DVD Jagnjedovec, DVD Koprivnički Ivanec, DVD Legrad, DVD Lemeš, DVD Majurec, DVD Srednji Dubovec, DVD Veliki Otok i DVD Virje.

– Otišli smo s 39 vatrogasaca i 15 vozila, sad nas je na kraju tu 45 jer je petorica naših vatrogasaca ljetovala u blizini pa su se samoinicijativno javili da žele pomoći. Pridružili su nam se i vatrogasci koji su na redovnim dislokacijama. Što je veća nevolja, to smo više složni – poručio je Habijan.

Slušaj uživo
zatvori