Utorak, 1. listopada 2024.

VIDEO Naši vatrogasci stigli u pomoć, pogledajte kakvo je stanje na jugu zemlje

Nakon što su jučer u popodnevnim satima upućeni na izvanrednu dislokaciju u Dalmaciju, vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije tijekom večernjih sati su dobili i raspored te lokacije na kojima su se uključili u borbu protiv požara koji haraju jugom Hrvatske.

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića iz vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije na lokacije u Podgoru i Tučepe upućeno je 45 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila. Spomenimo i da postrojbom Izvanredne dislokacije Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije zapovijeda Zvonimir Habijan, a pomaže mu pomoćnik zapovjednika Mario Martinčević.

>> GORI NA JUGU Koprivnički vatrogasci s vozilima otišli na ispomoć u Dalmaciju

Dodajmo da su vatrogasce i opremu u ispomoć kolegama poslali JVP Koprivnica, JVP Križevci, VZG Križevci, JVP Đurđevac, DVD Sveti Petar Orehovec, DVD Đelekovec, DVD Torčec, DVD Bakovčice, DVD Sigetec, DVD Rasinja, DVD Batinske, DVD Cirkvena, DVD Đurđic, DVD Jagnjedovec, DVD Koprivnički Ivanec, DVD Legrad, DVD Lemeš, DVD Majurec, DVD Srednji Dubovec, DVD Veliki Otok i DVD Virje.

Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, javio se jutros i izvijestio kako je svih 45 vatrogasaca s područja županije sigurno stiglo na Jadran i već su se priključili obrani od požara kod Tučepi i Podgore.

– Želio bih obavijestiti obitelji vatrogasaca da su svi sigurno stigli na odredište i već su se priključili borbi s vatrenom stihijom koja je zadesila jug Hrvatske. Želim im sreću u zadaćama koje ih očekuju – rekao je Palaš za Podravski radio.

Dodajmo da koprivnički vatrogasci koji se nalaze na izvanrednoj dislokaciji tijekom jučerašnje večeri i noći raspoređeni su na požarište kod mjesta Gornje Tučepi gdje aktivno rade na gašenju požara i saniranju terena zahvaćenom vatrom. VZG Koprivnica jučer u 17 sati poslala je na dislokaciju tri člana DVD-a Jagnjedovec s kombi vozilom i jednog pripadnika JVP-a Koprivnica s vozilom za gašenje šumskih požara.

Video uratke ustupila Sonja Markić.

Slušaj uživo
zatvori