Četvrtak, 10. listopada 2024.

Ministarstvo za Dravu.info demantiralo medijske napise: Brza cesta ide do Koprivnice, projektiramo i obilaznicu

Iako se u javnosti pojavila informacija da se brza cesta do Koprivnice neće graditi, tome ipak nije tako.

Naime, iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdili su Dravi.info da je brza cesta trenutno u realizaciji. Riječ je o cesti DC 10 koja kreće od čvora Sveta Helena do Križevaca, nastavlja prema Koprivnici i završava na graničnom prijelazu Gola. Kako navode u ministarstvu, dio je Podravskog ipsilona, jednog od najvećih projekata Hrvatskih cesta.

– Ukupna duljina pravca je 86,4 kilometra, a trenutno je u izgradnji dionica Križevci – Kloštar Vojakovački duljine 7,5 kilometara. Radovi na izgradnji su započeli sredinom kolovoza 2023., po ugovorenoj cijeni nešto većoj od 30,3 milijuna eura i uz rok izvođenja od 30 mjeseci, a odvijaju se planiranom dinamikom – poručili su.

Što se tiče dionice Kloštar Vojakovački – Koprivnica koja je duga 24 kilometra, ona je u projektiranju. Pritom, izrađeno je idejno rješenje te studija o utjecaju na okoliš, a izdano je i rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš. Također su izrađeni idejni projekti i predan zahtjev za izradu lokacijske dozvole.

– U nastavku brze ceste DC 10 planira se graditi 24 kilometra duga obilaznica Koprivnice, kao dio planirane Podravske brze ceste. Izrađeno je idejno rješenje i ishođeno rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš te je u planu nabave Hrvatskih cesta za ovu godinu raspisivanje natječaja za ugovaranje idejnih projekata s ishođenjem lokacijske dozvole za obilaznicu Koprivnice – zaključuju u ministarstvu.

Tekst pripremile Nela Carek Grahovac i Adela Zember Antolić.

Slušaj uživo
zatvori