Četvrtak, 10. listopada 2024.

Koprivnici za ‘Malu sportsku školu’ više od 99.200 eura, Jakšić: Olakšat ćemo roditeljima da njihovi mališani mogu besplatno pohađati programe

U Koprivnicu stiže više od 99.200 eura za projekt “Mala sportska škola”.

Naime, Ministarstvo demografije i useljeništva ranije ovog mjeseca donijelo je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

U Gradskoj upravi napominju da su im dodijeljena sredstva u maksimalnom iznosu, a svečano potpisivanje ugovora upriličeno je jučer u Zagrebu.

– Izuzetno mi je drago da smo dobili jedan od najviše odobrenih iznosa više od 130 odobrenih ugovora iz cijele Hrvatske od strane Ministarstva demografije i useljeništva. Ovim sredstvima zasigurno ćemo, gledajući s financijske strane, olakšati našim roditeljima da njihova djeca besplatno mogu pohađati programe koji su predviđeni za njih, a isto tako nabaviti adekvatne rekvizite koji su potrebni za njihovu provedbu u Maloj sportskoj školi – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Spomenimo da je cilj projekta osigurati dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koje će biti besplatne, a sve kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja.

Provedba aktivnosti obuhvaća edukativne i kulturne aktivnosti koje će se provoditi kroz Predškolske kraće programe i sportske aktivnosti koje će se provoditi kroz malu sportsku školu.

– Dio edukativnih aktivnosti biti će glazbeni program, program za potencijalno darovitu djecu i program rane intervencije specifičnih teškoća u učenju dok će se programi ritmike i plesa odnosno likovnog stvaralaštva provoditi kao dio kulturnih aktivnosti. Sportske aktivnosti obuhvatit će dio programa koji se provode unutar Male sportske škole, a to su: Bazični treninzi u dvorani za djecu prema dobnim skupinama, Mini nogomet, ritmika i tenis, Bebe ribe (plivanje) za djecu prema dobnim skupinama, Plivanje za djecu predškolske dobi, Plivanje za djecu školske dobi – zaključuju u Gradskoj upravi.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Slušaj uživo
zatvori