Petak, 11. listopada 2024.

FOTO Vrtićki bazen i dalje je pravi hit, ravnateljica Čupen Tomica: Kupanje i sunčanje djeci je najdraži dio boravka

Bazen Dječjeg vrtića Maslačak ovih je vrućih ljetnih dana veliki hit među djecom i njihovim roditeljima.

Kako je to na posljednjoj sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća rekla ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica, kroz verificirani program male škole plivanja djeci se pruža mogućnost razvoja motoričkih vještina uz stručni nadzor kineziologinje.

– Unazad nešto više od mjesec dana djeca svakodnevno uživaju u aktivnostima u bazenu i sunčalištu uz bazen i mogu reći da im je to sada najdraži dio boravka u dječjem vrtiću. Osim dobrobiti za zdravlje, program plivanja doprinosi razvoju samopouzdanja i pozitivne slike o sebi – rekla je ravnateljica.

Objasnila je da tijekom svakodnevnog kupanja djeca uživaju i u raznim maštovitim igrama u kojima koriste morske životinje i neoblikovane materijale.

– Sunčanje i degustacija voća dodatno su obogatili uživanje na otvorenom prostoru pod suncobranima. Uz svoje odgojiteljice Ljiljanu i Anu, prije odlaska na kupanje svako dijete razvija vlastitu sposobnost i spretnost pripreme za kupanje – presvlačenje u kupaći kostim, pospremanje odjevnih predmeta na stolac, briga o ručniku i mazanje kremom za sunčanje – zaključila je ravnateljica.

Slušaj uživo
zatvori