Petak, 26. srpnja 2024.

NOVA POBJEDA NA SUDU Zdravko Pevec oslobođen optužbe za prevaru: Gradimo novi Pevec iz pepela

Općinski sud u Zlataru donio je oslobađajuću presudu za Zdravka Peveca.

Naime, prema presudi, ustvrđeno je kako on nije krivotvorio svoj potpis kako bi firmi Pevec oteo zaštićeni žig kompanije Pevec.

– Ovo je krucijalna presuda, jednako kao što je početkom godine bila i ona Općinskog suda u Bjelovaru koji je presudio “Volvo Göteborgu” da mora vratiti oteto Zdravku Pevecu, platiti troškove sudskog postupka, jednako kao što je pred gotovo dvije godine i Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske potvrdio da Pevex ne smije koristiti ime Pevec – poručio je Igor Stažić uime Zdravka Peveca.

Napomenuo je kako je “ovom presudom obitelj Pevec dodatno osnažena u želji da opere ljagu sa svojeg imena, da vrate oteto te da prokažu ne samo sistem koji ih je ponizio, zatočio, opljačkao, uništio, prevario, već i da imenom i prezimenom ukažu na protagoniste koji su se obogatili na njihovoj nesreći”.

– Gradimo novi Pevec iz pepela. Skromno, polako, dostojanstveno i sve to ljudi vide i očito cijene kad ponovo kupuju Pevecove proizvode – poručio je Zdravko Pevec.

zatvori