Petak, 26. srpnja 2024.

FOTO Mališani saznali sve o Joanu Mirou, bojicama i pastelama napravili svoje interpretacije poznatih djela

U Muzeju grada Đurđevca održana je druga poučna i kreativna ljetna družionica za najmlađe pod nazivom “Upoznajmo slikarstvo katalonskog slikara Joana Miroa i slikamo kao Miro”.

Ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel upoznala je polaznike radionice s brojnim anegdotama iz života ovog slavnog umjetnika i o motivima iz kojih je crpio inspiraciju, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Prilikom obilaska izložbe mališani su imali priliku saznati što su to litografije i razgovarati o motivima koje su vidjeli na izloženim djelima Joana Miroa, posebno iz ciklusa Zviježđa i Malo cvijeća za prijatelje, a razgovarali su i o poetičnim nazivima izloženih djela – naglasili su.

U kreativnom dijelu polaznici radionice prisjetili su se motiva viđenih na izložbi te služeći se bojicama i pastelama izradili svoje asocijacije na djela Joana Miroa.

U Gradu su još dodali da će se 7. kolovoza u 10 sati održati nova radionica naziva “Upoznajmo mrtve prirode – višnje, jabuke, šljive ili pejzaž Podravine ili Dalmacije – Hiperrealizam Zorana Homena – Možemo i mi tako?”.

zatvori