Petak, 26. srpnja 2024.

KULTURNA ŠPICA Ove subote ‘Ljetna tržnica’ i ‘Buvljak u našem dvorištu’

Svima dobro znane i rado posjećene tržnice knjiga u organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović ponovo se vraćaju na staru lokaciju, na šetnicu ispred gradskog parka prema Zrinskom trgu.

Tržnice knjiga postale su gotovo zaštitni znak ljeta generacijama Koprivničanaca.

– Od prvih štandova ispred same zgrade davne 1996. kada je u suradnji sa Šarenim dućanom održana prva tržnica na kojoj su se prodavale otpisane knjige iz fonda knjižnice, pa do “Buvljaka u našem dvorištu” prošle godine, nanizao se lijepi broj ovih takozvanih tržnica – poručili su iz knjižnice.

Pojasnili su kako su zbog radova na obnovi Zrinskog trga, a neželjeći prekidati tradiciju, prošle godine premjestili tržnicu knjiga na novu lokaciju, u zajedničko dvorište kina i knjižnice.

– I repertoar se proširio pa se građanima sugeriralo da uz tradicionalnu ponudu knjiga, slikovnica, stripova, gramofonskih ploča, CD-a i slično mogu obogatiti ponudu i svojim umjetničkim kreacijama, rukotvorinama, a također i rabljenim odjevnim i drugim predmetima. Baš kao na buvljaku! Jer ono što nekome ne treba drugome će možda dobro doći, a i neće završiti na otpadu nego pronaći neki novi život i svrhu – navodi se u pozivu izlagačima i posjetiteljima.

Prva ovogodišnja “Ljetna tržnica” održat će se sutra u gradskom parku od devet do 12 sati, a građani sami trebaju donijeti svoje stolove, stalke i stolice. Istog dana, ali nešto ranije od 10 do 11:30 održat će se i “Buvljak u našem dvorištu”.

zatvori