Petak, 11. listopada 2024.

FOTO Mali Picoki branili boje Đurđevca na završnici Sportskih igara mladih, iskoristili sve prednosti koje promiče ovo natjecanje

Na Državnoj završnici Sportskih igara mladih, najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji u Europi, natjecali su se i mali Đurđevčani.

U Gradu Đurđevcu govore da su učenici Osnovne škole Đurđevac branili boje Picoka među više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske, a pod vodstvom svojih učiteljica Nade Petrović i Katarine Maletić borili su se u atletici i graničaru za titulu državnih prvaka.

– U ovoj igri graničara Đurđevac je imao ekipu Picoki 1. Bili si to učenici 2.b razreda Jan Biletić, Noa Đeveljekaj, Roko Furlan, Milan Horvat, Leona Jambrek, Marko Kucel, Tena Lisjak, Gita Španiček i Tina Vokšan koji s jednom pobjedom protiv ekipe Lipika i s manjkom sreće nisu uspjeli ostvariti željeni cilj – ističu.

U trčanju na 60 metara sudjelovali su pak Benjamin Sulimanec iz 1.a razreda te Mia Pavec iz 2.a razreda koji su među mnogobrojnim trkačima pokazali svoju borbenost i naznačili svoju perspektivu u atletici.

– Djeca su imala priliku razgledati posebnosti Rijeke, a važno je da smo iskoristili sve prednosti koje promiču Sportske igre mladih, a to su druženje, suradnja i tolerancija. Na taj smo način svi djelovali i uspješno predstavljali naš grad i đurđevačku Podravinu – zaključuju učiteljice.

Slušaj uživo
zatvori