Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

VELIKE PROMJENE U ŠKOLSKOM KALENDARU Ukida se jesenski odmor, a proljetni praznici trajat će skraćeno

Prije nekoliko tjedana premijer Andrej Plenković najavio je kako će se učenici u školske klupe vratiti tjedan dana kasnije nego što je bilo planirano u samom početku.

Upravo ta odluka dovela je do podijeljenog mišljenja između škola diljem Lijepe Naše. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs jučer je potvrdio kako se početak školske godine pomiče te da se drugi dio zimskih praznika ne ukida.

>> POMAKNUT POČETAK NASTAVE Grgac: Da smo znali ranije, drugačije bismo organizirali godišnje odmore zaposlenika

– Škola počinje tjedan dana kasnije, ostaju praznici u veljači i, štoviše, škola će završiti tri dana ranije. Ali smo taj dio dana koji je trebalo osigurati osigurali na dva mjesta – u proljetnim i jesenskim praznicima, gdje smo dobili po jedan do dva dana, uzimajući u obzir da postoje i subota i nedjelja u sklopu praznika – rekao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs, piše Srednja.hr.

Kako će izgledati novi raspored praznika?

Kao što smo već pisali nastavna godina počinje 9. rujna, nema jesenskog odmora koji je trebao biti 31. listopada. Nastavna godina maturantima traje do 23. svibnja, a za ostale do 13. lipnja 2025. godine.

Nadalje, prvi dio zimskih praznika traje od 23. prosinca do 6. siječnja 2025., dok je drugi na rasporedu od 24. do 28. veljače 2025. godine. Što se tiče proljetnih praznika, oni traju od Velikog četvrta 17. travnja do Uskrsnog ponedjeljka 22. travnja, a ljetni odmor započinje 16. lipnja 2025. godine.

Slušaj uživo
zatvori