Četvrtak, 10. listopada 2024.

DOZNAJEMO Komunalni redari u Koprivnici evidentirali 577 prekršaja i naplatili 5.390 eura kazni

Koprivnica je lijepo uređen grad, s nečasnim izuzecima, a prema podacima koje smo dobili u Gradskoj upravi stanje bi bilo lošije da komunalni redari ne rade svoj posao.

Stanovnici Prestolnice vole se hvaliti izgledom svojega grada, zbog čega su vrlo glasni kad uoče stvari koje “bodu oko” i narušavaju izgled središta ili kvartova. Nažalost, u puno slučajeva riječ je o neuređenom privatnom vlasništvu, pa komunalni redari moraju prolaziti nekoliko faza upozoravanja i moljenja da se situacija doslovce raščisti.

Kako smo doznali u Upravnom odjelu za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, nakon usmenog upozorenja slijedi ozbiljnija, papirnata faza.

– Ako se tražene radnje ne izvrše po usmenom ili pismenom nalogu izdaje se rješenje, rješenje o izvršenju putem treće osobe, rješenje o troškovima i Rješenje o ovrsi – pobrojali su u odgovoru na naše pitanje.

Naplaćeno 5.390 eura kazni

Dodali su i kako je rješenjem o troškovima, ovrhama i prekršajnim nalozima od početka 2023. godine do danas naplaćeno 5.390 eura kazni.

– U tijeku je naplata 4.718,29 eura zbog oštećenja Gradske imovine poput ograda, znakova i ukrasnog bilja – navode, što daje naslutiti da će se nedavno postavljanje nadzornih kamera brzo isplatiti.

Doznali smo i kako se stanovnici najviše oglušuju na obveze s dimnjacima te uređenjem nekretnina. Zbog dimnjaka su izdana 274 naloga, a neuređenih nekretnina, usmenih i pismenih naloga bilo je ukupno više od 200. Uočena je nebriga za gotovo 70 zemljišta, dok je najmanje problema s vlasnicima životinja. Njih 12 je sa psima ušlo na prostor Gradske tržnice, dok ih se gotovo isto toliko na razne načine nije adekvatno brinulo za svoje kućne ljubimce.


Najčešći komunalni prekršaji u Koprivnici

  • Usmeni nalozi zbog neuređenih nekretnina: 60
  • Pismeni nalozi za uređenjem neuređenih nekretnina: 146
  • Usmeni nalozi/upozorenja zbog dovođenja pasa na prostor tržnice: 12
  • Pismeni nalozi zbog kršenja odredbi odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca: 14
  • Postupanje po prijavama dimnjačara; pismeni nalozi korisnicima: 274
  • Izdano Rješenja za uređenjem zapuštenog zemljišta: 68
  • Izdani i realizirani prekršajni nalozi: 3
  • Evidentirano ukupno 577 prekršaja
Slušaj uživo
zatvori