Subota, 27. srpnja 2024.

BRAVO! Maturanti Antonio Kolar i Borna Bojkić napravili najbolje završne radove u Hrvatskoj

Maturanti Strukovne škole Đurđevac Antonio Kolar i Borna Bojkić prema izboru INA Grupe imaju najbolje završne radove u čitavoj Hrvatskoj.

Naime, INA je na svom natječaju za izbor najboljih završnih radova učenika strukovnih škola izabrala i nagradila najbolje, a Antonio i Borna izradili su i prezentirali najbolji i drugi najbolji završni rad u kategoriji Računalstvo, poručili su iz Grada Đurđevca.

Antonio je tako osvojio prvo mjesto i nagradu od 500 eura za svoj završni rad “Izrada web aplikacije za INA nadzornu ploču i sigurnost informacijskih sustava u naftnoj industriji”, dok je Borna u istoj kategoriji osvojio drugo mjesto uz nagradu od 350 eura za svoj završni rad “Izrada aplikacije za projektiranje naftnog cjevovoda uporabom odabranog programskog jezika”. Oba rada izrađena su u okviru nastavnog predmeta “Napredno i objektno programiranje” pod mentorstvom profesora savjetnika Tihomira Robotića.

– Učenici Antonio i Borna nakon uspjeha na brojnim natjecanjima dobili su potvrdu svoje kvalitete i na razini ozbiljnog biznisa. U okviru strategije razvoja mladih ljudi u strukovnim zanimanjima i podupiranja strukovnog obrazovanja objavljen je natječaj za izbor najboljih završnih radova u strukovnim školama i to u područjima naftnog rudarstva, elektrotehnike i računalstva, strojarstva, kemije i ekologije te prometa i logistike uz uvjet da je završni rad povezan s poslovanjem INA Grupe – objasnili su u Gradu i dodali da su Antonio i Borna prezentirali svoje radove pred stručnim povjerenstvom koje je ocjenjivalo kvalitetu završnog rada, a zatim i prezentaciju.

Iz đurđevačke škole su poručili da su ponosni na uspjehe svojih učenika, ali i na činjenicu da njihove uspjehe prepoznaju i kompanije.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori