Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO: RADOVI U TIJEKU Izgradnja dječjeg vrtića u Herešinu napreduje punom parom, pogledajte kako danas izgleda

Napreduje izgradnja novog koprivničkog dječjeg vrtića u Herešinu.

Podsjetimo, vrtić bi trebao biti gotov tijekom jeseni, a radove je danas obišao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji zamjenice Ksenije Ostriž.

Podsjetimo, novi dječji vrtić u Herešinu prostirat će se na 405 kvadratnih metara i imat će mjesta za 52 djece. U njemu će se nalaziti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim dječjim igralištem.

>> SVE IDE PREMA PLANU Jakšić: U tijeku su pretpripremni radovi na Bajeru, veselimo se službenom početku izgradnje vrtića

Dodajmo kako je Grad Koprivnica na temelju otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja i ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz mehanizma za oporavak i otpornost ostvario pravo na nešto više od 3,2 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata izgradnje dva dječja vrtića od kojih je jedan na gradskom području Bajer te drugi u prigradskom naselju Herešin.

zatvori