Utorak, 1. listopada 2024.

Vrtićarci u Molvama imat će rano učenje engleskog i školu nogometa

Općini Molve odobreno je financiranje u iznosu od 11.000 eura za provedbu edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu predškolske dobi.

Rezultat je to uspješnog apliciranja na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, javili su iz Općine.

– Novac će biti iskorišten za provođenje kraćeg programa ranog učenja engleskog jezika i male škole nogometa za djecu iz Dječjeg vrtića Pčelica, kako bi im se osigurali kvalitetni materijalni uvjeti. Očekivano trajanje programa je osam mjeseci u predstojećojo pedagoškoj godini, a sve će za polaznike biti besplatno – naveli su iz Općine.

Cilj programa je pomoći roditeljima i zadržati mlade obitelji u svojoj sredini, omogućujući djeci standard jednak onome u gradskim sredinama.

Uključenost djece u kraći program engleskog jezika rezultira boljim školskim rezultatima, većom motivacijom za učenje i rad kroz igru, koja je osnovna aktivnost u vrtiću. Djeci će biti osiguran sav potreban pribor, materijali, oprema i rekviziti za rad, čime se roditelje neće dodatno opterećivati.

– Sportski programi, vođeni motom “U zdravom tijelu zdrav duh”, utječu na mentalno zdravlje djece, štiteći ih od prekomjerne izloženosti ekranima te pozitivno djeluju na njihovo samopouzdanje i otkrivanje vlastitih mogućnosti i talenata. Aktivnosti zadovoljavaju potrebu djece za kretanjem i društvenim interakcijama, razvijajući socijalnu osjetljivost, uvažavanje različitosti i tolerantnost, s posebnim naglaskom na uključivanje djece s poteškoćama u razvoju – poručili su iz Molvi.

Slušaj uživo
zatvori