Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Bliži se RockLive, Košćak: Stižu nam gosti iz cijele Hrvatske, a prvi put održat će se i sajam supkultura

Svega nas par dana dijeli do 13. izdanja RockLive festivala, a što nas sve očekuje na ovogodišnjem festivalu rekli su nam organizatori, izvođači i partneri festivala.

Na RockLive festival dolaze ljudi iz Zagreba, Osijeka, Bjelovara, Križevaca, Varaždina, Čakovca, Koprivnice te iz ostalih dijelova Hrvatske, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije organizator festivala i predsjednik udruge Denis Košćak.

– Bilo je to tako i do sada, ali ove godine je više izraženo. Dolaze nam odlični izvođači – Zabranjeno pušenje, Partibrejkers, Kawasaki 3P, Vojko V, Savršeni marginalci, Pips Chips & Videoclips i još mnogi, ali i naravno tu su i naši Koprivničanci. Posebno mi je drago što smo i ovu godinu dali mogućnost koprivničkim bendovima da se pokažu na ovoj pozornici – rekao je Košćak.

Snimio Tomislav Matijašić.

Jedan od noviteta je i bogatiji dnevni program.

– Ove godine prvi put imamo sajam supkultura, dolazi nekoliko obrtnika iz Zagreba, ali i naši Koprivničanci izlagat će svoje rukotvorine. Tijekom dnevnog programa bit će glazbeni kviz i radionice, tako da zapravo od četvrtka navečer pa do nedjelje ujutro, kampus će biti poprilično aktivan i živ. Ovim putem upućujem jednu poruku i našim dragim susjedima i svim ostalim građanima do kojih vjetar donese zvukove da nas podrže i prihvate ovu priču o festivalu koja je za sve nas jako pozitivna – dodaje.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ispred Grada Koprivnice obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– RockLive je festival na koji smo izrazito ponosni. Smatramo da je u najboljoj tradiciji koprivničkog rocka, ali i svih ostalih glazbenih žanrova koje imamo prilike gledati u Koprivnici. Sjajno je što organizatori uvijek nude ekstra sadržaje, a glazbeni izbor svaki put oduševljava. Ove godine smo malo promijenili načine potpore, osim financijskih sredstava podupire se i tehnička izvedba – istaknula je Ostriž te je sve zainteresirane pozvala da dođu u Kampus.

Snimio Tomislav Matijašić.

S nekoliko riječi obratila se i predstavnica Carlsberga koja je rekla kako je kompanija tu od samih početaka te da su vidjeli RockLive u svim njegovim izdanjima.

– Koprivnica je naš dom gdje stvaramo naša piva i zato nas posebno veseli što možemo biti dio ovakvih događaja koji stavljaju Koprivnicu na glazbenu kartu Hrvatske jer RockLive je već godinama simbol dobre zabave, kreativne i glazbe – pričala je Doris Ravlić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Na samom kraju konferencije obratili su se Koprivničanci koji će predstavljati Koprivnicu na koprivničkom festivalu, a jedan od njih je i Ivan Grobenski.

– Ovo je 13. RockLive i ovo se već 13 godina dešava, što sigurno znači da to ima smisla i da postoji potreba za tim. Čim premašiš 10 godina, a ne ugasiš se, mislim da to već ide prema nekoj ozbiljnosti i stabilnosti. Drago mi je što ne moramo za svakog izvođača u Zagreb ili na neka druga mjesta. Drago mi je da tako nešto možemo imati i u svojem dvorištu – rekao je Ivan Grobenski čiji je nastup na rasporedu u petak.

Snimio Tomislav Matijašić.

Osim Grobenskog, na pozornicu će se popeti i Ogenj koji nestrpljivo čeka da nakon sedam godina ponovno zasvira na festivalu.

Sve informacije o kupnji ulaznica potražite klikom ovdje, a aktualne informacije o festivalu klikom ovdje.

Snimio Tomislav Matijašić.
Izvor: Udruga RockLive
zatvori