Petak, 26. srpnja 2024.

Grad i ove godine pomaže u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i materijala, Janči: Važno je ulagati u školstvo

S posljednje sjednice đurđevačkog Gradskog vijeća dolaze dobre vijesti za roditelje školaraca.

Grad Đurđevac tako će će i ove godine pružiti financijsku potporu za nabavu radnih bilježnica i obveznih materijala učenicima Osnovne škole Đurđevac i Područne škole u Suhoj Kataleni. Također, sufinancirat će se kupnja udžbenika za srednjoškolce s prebivalištem u Đurđevcu te školski pribor za učenike Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju.

– Ovo je 10. godina kako sufinanciramo nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Već smo u postupku javne nabave za sve potrebno jer ocjenjujemo da je važno ulagati u školstvo i da će to biti značaja pomoć roditeljima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da će se potrebna sredstva za tu važnu stavku osigurati u gradskom proračunu.

Jednoglasno prihvaćanje takve odluke na Gradskom vijeću pozdravio je i Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća, koji je naglasio da je važno ulagati u školstvo i znanje jer se time ulaže u mlade i budućnost našega grada.

Odlučeno je i da će se provesti postupak javne nabave kako bi svi osnovnoškolci u Đurđevcu prvog dana škole dobili potrebne materijale na klupama.

– Učenici Područne škole u Suhoj Kataleni i srednjoškolci također će dobiti sufinanciranje od 70 eura. Roditelji trebaju do 30. rujna dostaviti popunjeni obrazac i račune za kupljene udžbenike u Gradsku upravu. Isto vrijedi i za roditelje djece s teškoćama u razvoju za školski pribor. Sredstva su osigurana u gradskom proračunu i bit će isplaćena na račune roditelja – objašnjavaju u Gradu.

Spomenimo da su detalji i obrasci dostupni na službenoj stranici grada Đurđevca.

zatvori