Subota, 27. srpnja 2024.

Ekipe iz naše županije sudjeluju na državnoj završnici Plazma Sportskih igara u Rijeci

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine održava u Rijeci, od 20. do 31. srpnja više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske borit će se za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Natjecanja u Rijeci bit će podijeljena u tri smjene, a djeca će imati priliku družiti se, kupati i upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske.

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, u dvije kategorije 2013. godište, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju. Tijekom prve smjene zaigrat će se i stolni tenis te odbojka na pijesku, a održat će se i utrka na 60 metara. Tijekom druge smjene MIS turnir u odbojci, Kinder Joy turnir u košarci 3×3 te Telemach Dan sporta za 2015. i mlađe. U trećoj smjeni igraju se utakmice Tommy turnira u malom nogometu, PBZ cup u šahu, Paket 24 Cup u tenisu i napete utakmice HEP turnira u rukometu.

Državna završnica završit će Coca-Cola Cupom najvećim malonogometnim turnirom u Europi. Nakon više od 140 turnira u svim županijama Hrvatske, ekipe će u Rijeci zaigrati veliki finalni turnir. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Na natjecanjima sudjeluju i ekipe iz Koprivničko-križevačke županije:
• Avatari i Skibidi city iz Križevaca, Cekači i Šumasti iz Koprivnice, 2.B i 4.D iz Đurđevca natjecat će se u graničaru

• Lora Horvat, Pavel Doskočić, Vikotor Hrković, Jona Rebić, Vito Pavliček, Toma Prepolec, Vikor Novosel, Lorena Pleša, Maša Pečanić, Petra Pavlinić, Sara Kovač, Fran Kištvan Ella Sever, Leni Novak, Mia Pavec, Benjamin Solimanec i Ema Štefanić trčat će na 60 metara

• Nora Ljiljić, Gabrijel Kapitanić, Mia Marijan i Leo Lovreković sudjeluju na PBZ cup-u u šahu

• Ekipa KK Radnik u ženskoj kategoriji izborila je državno finale u Kinder joy košarci 3×3
Sudionici koji su u Rijeku doputivali HŽ putničkim prijevozom u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim i drugim aktivnostima.

Više od dvije djece iz cijele Hrvatske na Plazma Sportskim igrama mladih bit će smješteno u Studentskom naselju Trsat, dok će se natjecanja održati na čak deset lokacija te će cijelim gradom vladati pravi sportski duh, što se nastavlja na dugogodišnju izvrsnu suradnju grada Rijeke i Igra.

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz četiri zemlje u kojima se Igre održavaju. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijatelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Fotogalerija: SPORTSKE IGRE MLADIH

zatvori