Petak, 26. srpnja 2024.

PROGNOZA Početak tjedna donosi promjenjivo vrijeme, evo kad se vraćaju vrućine

Drugi dio vikenda u većem dijelu unutrašnjosti proteći će uz stabilnije i sunčanije vrijeme, pogodno za aktivnosti na otvorenom.

Međutim, ne zadugo jer će sljedeći tjedan ponovno donijeti promjenjivije vrijeme uz izmjenu sunčanih i kišnih razdoblja, prognozira za HRT Dunja Plačko-Vršak. Već sutra opet nestabilnije, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom koji u unutrašnjosti mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, uz nestabilnosti prolazno i pojačan. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, a najviša većinom između 28 i 30°C.

DHMZ je za sutra objavio žuto upozorenje za karlovačku regiju, Liku i Gorski kotar te veći dio obale zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Naša regija nije obuhvaćena tim upozorenjem.

U utorak i srijedu će biti hladnije s povremenom kišom u obliku grmljavinskih pljuskova. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 25 stupnjeva, prognozira za N1 Bojan Lipovšćak.

A onda od četvrtka, kaže Lipovšćak, povratak visokih temperatura zraka te će do kraju tjedna ponovo porasti na visokih 36 do 38 stupnjeva. Pritom će trebati pripaziti na UV indeks koji će biti vrlo visok.

zatvori