Subota, 27. srpnja 2024.

OČEKIVANA POBJEDA Slaven Belupo bolji od austrijskog trećeligaša

Nogometaši Slaven Belupa svladali su u novoj pripremnoj utakmici Imst rezultatom 1:3. Susret se igrao na Velly Areni pred stotinjak gledatelja, a strijelci u pobjedi protiv austrijskog trećeligaša bili su Šakota, Pllana i Ćubelić.

Trener Farmaceuta Ivan Radeljić jučer je od prve minute na teren poslao većinu igrača koji nisu startali protiv Qarabaga. Tek su Lučić, Agbekpornu i Štrkalj krenuli oba susreta u početnom sastavu.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli golove. Domaćin je nekoliko puta zaprijetio, a najopasniju priliku imao je Rossetti koju je obranio Sušak. S druge strane, dva puta je udarcima prijetio Murić, no obrana Imsta blokirala je njegove pokušaje.

Slaven Belupo poveo je u 54. minuti kada je Šakota spremno dočekao jednu loptu na 14 metara i preciznim udarcem zatresao prvi kut domaćeg golmana za 0:1. Tri minute kasnije Murić je precizno centrirao iz slobodnog udarca, a Pllana glavom zabio za 0:2.

Dvije prilike nakon toga propustio je Lucas, a onda je Ćubelić fantastičnim udarcem s 20 metara pogodio za 0:3 u 85. minuti. Imst je do kraja utakmice uspio doći do počasnog pogotka.

zatvori